субота, 15. јануар 2011.

Kokos piletina

11


- 500 gr pilećeg belog mesa
- 120 gr brašna
- 150 gr kokosa
- 2 jajeta
- origano, začin C
Meso isecite na tanje šnicle , istanjite ga tučkom za meso i začinite začinom C. Jaja izmutite i dodajte im origano. Šnicle prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja sa origanom i na kraju u kokos. Pržite u vrelom dubljem ulju po 2 minuta sa svake strane tj dok ne dobiju lepu zlatnu boju (pazite da Vam ne pregore!). Služite uz npr. pečenu papriku ! Prijatno !
P.S. Verovali ili ne ova kombinacija je SAVRŠENA !! Nisam verovala dok nisam probala i oduševila se   ! U jaja možete dodati još neki začin po želji ili možete u kokos staviti malo seckanog peršuna ! Uživajte !

Related Posts:

  • Kokos piletina - 500 gr pilećeg belog mesa- 120 gr brašna- 150 gr kokosa- 2 jajeta- origano, začin CMeso isecite na tanje šnicle , istanjite ga tučkom za meso i zač… Read More
  • Mesni rolat sa pečenicom i kačkavaljem- 500 gr mlevenog mesa- 150 gr dimljenog kačkavalja- 100 gr pečenice- 2 kašike prezli- 1 jaje + 1 žumance za premazivanje- 2 čena belog luka- peršun ,… Read More
  • Torta od mlevenog mesa - 450 gr mešanog mlevenog mesa- 4 veća kuvana krompira- 1 veća šargarepa- 2 kuvana jajeta - 1 sveže jaje - 1 glavica crnog luka- 3 čena bel… Read More
  • Ćufte sa makaronama i kačkavaljem - 400 gr mlevenog mesa- 400 gr barenih makarona- 400 gr rendanog kačkavalja- 5 dl mleka- 60 ml kečapa- 60 ml senfa- 2 kašike brašna- 1 puna šaka prez… Read More
  • Pohovana piletina na 2 načina 1 način  - 500 gr pilećeg belog mesa - 150 gr dimljenog kačkavalja - 3 kašike brašna- 3 kašike prezli - 1 jaje- 1 kašičica aleve… Read More

11 коментара:

  1. Vidim ko ce nama biti sledeca domacica!:))Super ideja kao i sve do sada!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo sam vec merkala, ali moj dragi ne voli kokosovo brasno :( Mozda probam kad mi se najave neki gosti :)

    ОдговориИзбриши
  3. Interesano... Nisam nikad probala sa kokosom! Odlicna fotka!

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam sinoc pravila. Stvarno je preukusno, a kokos mu daje odlican smek.

    ОдговориИзбриши
  5. Ima fora da se prvo piletina potopi u sok od pomorandže na par sati, pa onda sve isto kao ti. Sigurna sam da je dobro :)

    ОдговориИзбриши