субота, 15. јануар 2011.

Kokos piletina

11


- 500 gr pilećeg belog mesa
- 120 gr brašna
- 150 gr kokosa
- 2 jajeta
- origano, začin C
Meso isecite na tanje šnicle , istanjite ga tučkom za meso i začinite začinom C. Jaja izmutite i dodajte im origano. Šnicle prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja sa origanom i na kraju u kokos. Pržite u vrelom dubljem ulju po 2 minuta sa svake strane tj dok ne dobiju lepu zlatnu boju (pazite da Vam ne pregore!). Služite uz npr. pečenu papriku ! Prijatno !
P.S. Verovali ili ne ova kombinacija je SAVRŠENA !! Nisam verovala dok nisam probala i oduševila se   ! U jaja možete dodati još neki začin po želji ili možete u kokos staviti malo seckanog peršuna ! Uživajte !

Related Posts:

  • Bećarac sa kobasicama i pirinčem- 2 veće glavice crnog luka- 5 većih zelenih paprika - 5 svežih paradajza- 1 par kranjskih kobasica- 150 gr pirinča- začin C , so , peršunCrni lu… Read More
  • Pileći brodet- 1 kg pilećeg mesa (belo meso, bataci, karabataci)- 4 glavice crnog luka- 2 veća krompira - 2,5 dl paradajz soka- 2 dl belog vina- 1 kašika alev… Read More
  • Čips piletina- 4 parčeta pilećih grudi- 400 gr spanaća- 150 gr kačkavalja- 150 gr čipsa (običnog)- 2 jajeta- brašno za pohovanje- muskatni oraščić- so, biber … Read More
  • Piletina sa jogurtom- 2 bataka sa karabatacima- 3 dl jogurta- sok od pola limuna- 1 kašičica ljute aleve paprike- 1 kašičica karija- malo đumbira- začin C, biberBatake od… Read More
  • Piletina sa karijem i soja sosom- 500 gr pilećeg belog mesa- 1,5 dl supe od povrća- 1 dl soja sosa- 1 dl kečapa- 2 kašike gustina - 1 kašika jabukovog sirćeta- 1 kašika žutog še… Read More

11 коментара:

  1. Vidim ko ce nama biti sledeca domacica!:))Super ideja kao i sve do sada!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo sam vec merkala, ali moj dragi ne voli kokosovo brasno :( Mozda probam kad mi se najave neki gosti :)

    ОдговориИзбриши
  3. Interesano... Nisam nikad probala sa kokosom! Odlicna fotka!

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam sinoc pravila. Stvarno je preukusno, a kokos mu daje odlican smek.

    ОдговориИзбриши
  5. Ima fora da se prvo piletina potopi u sok od pomorandže na par sati, pa onda sve isto kao ti. Sigurna sam da je dobro :)

    ОдговориИзбриши