субота, 15. јануар 2011.

Kokos piletina

11


- 500 gr pilećeg belog mesa
- 120 gr brašna
- 150 gr kokosa
- 2 jajeta
- origano, začin C
Meso isecite na tanje šnicle , istanjite ga tučkom za meso i začinite začinom C. Jaja izmutite i dodajte im origano. Šnicle prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja sa origanom i na kraju u kokos. Pržite u vrelom dubljem ulju po 2 minuta sa svake strane tj dok ne dobiju lepu zlatnu boju (pazite da Vam ne pregore!). Služite uz npr. pečenu papriku ! Prijatno !
P.S. Verovali ili ne ova kombinacija je SAVRŠENA !! Nisam verovala dok nisam probala i oduševila se   ! U jaja možete dodati još neki začin po želji ili možete u kokos staviti malo seckanog peršuna ! Uživajte !

Related Posts:

  • Hleb od pilećeg mesa- oko 600 gr pilećeg mesa (belo meso , bataci ) - 3 manja parčeta hleba - 1 jaje - 1 jabuka - 150 gr slanine - 1 glavica crnog luka - 1 kašika senfa -… Read More
  • Piletina na kineski način- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kašike senfa - 1 dl soja sosa - 150 gr susama - šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po i… Read More
  • Musaka od pohovanih paprika- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih) - 300 gr mlevenog mesa - 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika - 1 glavica crnog luka - 1 manja šargarepa… Read More
  • Punjene krmenadle- 4 deblje krmenadle - 100 gr šampinjona - 50 gr šunke ili čajne kobasice - 50 gr kačkavalja - 50 gr slanine - 1 mala čašica brendija (po želji) - 1 č… Read More
  • Brza piletina u sosu- 500 g pilećeg belog mesa - 1 crni luk - kašika mlevene crvene paprike - kašika brašna - 250 ml mleka - 2 dl kisele pavlake - začin C Pileće meso ise… Read More

11 коментара:

  1. Vidim ko ce nama biti sledeca domacica!:))Super ideja kao i sve do sada!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo sam vec merkala, ali moj dragi ne voli kokosovo brasno :( Mozda probam kad mi se najave neki gosti :)

    ОдговориИзбриши
  3. Interesano... Nisam nikad probala sa kokosom! Odlicna fotka!

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam sinoc pravila. Stvarno je preukusno, a kokos mu daje odlican smek.

    ОдговориИзбриши
  5. Ima fora da se prvo piletina potopi u sok od pomorandže na par sati, pa onda sve isto kao ti. Sigurna sam da je dobro :)

    ОдговориИзбриши