субота, 15. јануар 2011.

Kokos piletina

11


- 500 gr pilećeg belog mesa
- 120 gr brašna
- 150 gr kokosa
- 2 jajeta
- origano, začin C
Meso isecite na tanje šnicle , istanjite ga tučkom za meso i začinite začinom C. Jaja izmutite i dodajte im origano. Šnicle prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja sa origanom i na kraju u kokos. Pržite u vrelom dubljem ulju po 2 minuta sa svake strane tj dok ne dobiju lepu zlatnu boju (pazite da Vam ne pregore!). Služite uz npr. pečenu papriku ! Prijatno !
P.S. Verovali ili ne ova kombinacija je SAVRŠENA !! Nisam verovala dok nisam probala i oduševila se   ! U jaja možete dodati još neki začin po želji ili možete u kokos staviti malo seckanog peršuna ! Uživajte !

Related Posts:

  • Fileti ribe u mleku - 3 veća fileta ribe (po želji) - 5 dl mleka- 1 praziluk ili crni luk- 1 kašičica soli- 1/2 kašičice bibera- 1/2 kašičice muskatnog oraščićaFil… Read More
  • Ribanac sa butkicom - 1 kg kiselog kupusa ribanca- 1 manja butkica- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)- 4 čena belog luka- nekoliko lovorovih listova- biber … Read More
  • Lagana piletina- 500 gr belog pilećeg mesa- 1 manji brokoli- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk- sok od pola limuna- 1 kašičica gustina- začin C, biber, peršun- … Read More
  • Pica loptice od mlevenog mesa- 400 gr mlevenog mesa - 100 gr kačkavalja - 1 srednji kuvani pasirani krompir- 1 manja glavica crnog luka- 1 kriška hleba- 1 jaje- 2 čena b… Read More
  • Piletina sa medom- 400 gr pilećeg belog mesa- 3 kašike meda- šoljica soja sosa (šoljica za crnu kafu)- 2 kašike ulja- 1 kašičica karija- začin CMeso iseckajte na kocke… Read More

11 коментара:

  1. Vidim ko ce nama biti sledeca domacica!:))Super ideja kao i sve do sada!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo sam vec merkala, ali moj dragi ne voli kokosovo brasno :( Mozda probam kad mi se najave neki gosti :)

    ОдговориИзбриши
  3. Interesano... Nisam nikad probala sa kokosom! Odlicna fotka!

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam sinoc pravila. Stvarno je preukusno, a kokos mu daje odlican smek.

    ОдговориИзбриши
  5. Ima fora da se prvo piletina potopi u sok od pomorandže na par sati, pa onda sve isto kao ti. Sigurna sam da je dobro :)

    ОдговориИзбриши