субота, 15. јануар 2011.

Kokos piletina

11


- 500 gr pilećeg belog mesa
- 120 gr brašna
- 150 gr kokosa
- 2 jajeta
- origano, začin C
Meso isecite na tanje šnicle , istanjite ga tučkom za meso i začinite začinom C. Jaja izmutite i dodajte im origano. Šnicle prvo uvaljajte u brašno, pa u jaja sa origanom i na kraju u kokos. Pržite u vrelom dubljem ulju po 2 minuta sa svake strane tj dok ne dobiju lepu zlatnu boju (pazite da Vam ne pregore!). Služite uz npr. pečenu papriku ! Prijatno !
P.S. Verovali ili ne ova kombinacija je SAVRŠENA !! Nisam verovala dok nisam probala i oduševila se   ! U jaja možete dodati još neki začin po želji ili možete u kokos staviti malo seckanog peršuna ! Uživajte !

Related Posts:

  • Junetina na kineski način- 500 gr junetine - 400 gr špageta  - 1 kesa kineske mešavine povrća - 1 dl soja sosa - 1 kašika senfa - 50 gr pečenog susama - začin C Pome… Read More
  • Mamine sarme - 500 gr mešanog mlevenog mesa - 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) - 150 gr sitno iseckane slanine - suva rebarca , slanina (po že… Read More
  • Pohovane svinjske šnicle- 7-8 svinjskih šnicli - 100 gr margarina - 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka - začin C, biber, so - 2 jajeta - brašno - prezle - sok od pola li… Read More
  • Punjeni krompir- 5 većih krompira - 3 jajeta - 150 gr sitnog sira - 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!) - 20 gr margarina  - so, biber, peršun - 1 dl kise… Read More
  • Zapečeni pileći bataci- 2 veća pileća bataka - 150 gr kečapa - 2 kašike senfa  - 2 kašike maslinovog ulja - 2 struka mladog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike susama … Read More

11 коментара:

  1. Vidim ko ce nama biti sledeca domacica!:))Super ideja kao i sve do sada!

    ОдговориИзбриши
  2. Ovo sam vec merkala, ali moj dragi ne voli kokosovo brasno :( Mozda probam kad mi se najave neki gosti :)

    ОдговориИзбриши
  3. Interesano... Nisam nikad probala sa kokosom! Odlicna fotka!

    ОдговориИзбриши
  4. Ja sam sinoc pravila. Stvarno je preukusno, a kokos mu daje odlican smek.

    ОдговориИзбриши
  5. Ima fora da se prvo piletina potopi u sok od pomorandže na par sati, pa onda sve isto kao ti. Sigurna sam da je dobro :)

    ОдговориИзбриши