субота, 16. октобар 2010.

Pileća džigerica u sosu

4

- 500 gr pileće džigerice
- 3 manje glavice crnog luka
- 1 dl kisele pavlake
- 1 dl belog vina
- 50 gr margarina
- 1 kašika brašna 
- 1 kašika senfa 
- majčina dušica, začin C 
Luk sitno iseckajte i propržite ga na margarinu uz dodatak kašike ulja. Dodajte džigericu i na jačoj vatri propržite sa svih strana. U luk i džigericu stavite brašno, majčinu dušicu, začin C (po ukusu) i senf pa dobro promešajte. Nalijte 1 dl vode, sipajte vino i sve zajedno kratko prokuvajte. Sklonite sa ringle , umešajte pavlaku i služite toplo uz prilog po želji.
P.S. Odlično, brzo i jako ukusno jelo koje sam služila sa pire krompirom ! Prijatno! :-D 

Related Posts:

  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More
  • Ćufte u sosu od kiselog mleka- 500 gr junećeg mlevenog mesa- 7 kašika brašna- 7 kašika ulja- oko 5-6 kašika prezli - 2 glavice crnog luka- 2 čena belog luka- 1 šargarepa- 1 k… Read More
  • Juneći gulaš- 500 gr junećeg mesa- 250 ml soka od paradajza - 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 kašičice slatke aleve paprike- 1 kašičica bosiljka- l… Read More
  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More

4 коментара: