среда, 13. октобар 2010.

Pilav

6

- 2 bataka sa karabatacima
- 2 manje glavice luka
- 2 šargarepe
- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)
- 1 puna kašika masti
- začin C, biber, peršun
Luk i šargarepu iseckajte na kockice, a pirinač operite. Na masti propržite pirinač , luk i šargarepu dok pirinač ne postane staklast (pržite na umerenoj temperaturi). Odvojite batake od karabataka, začinite i dodajte u pirinač pa nalijte sa čašom vode. Okrećite meso povremeno. Dolijte još jednu čašu vode ipržite dok meso ne omekša (meso po želji možete pre stavljanja u pirinač propržiti na malo ulja u tiganju). Začinite po ukusu i dodajte sitno seckan peršun. Kad voda skoro ispari sve preručite u nauljen đuveč ili tepsiju ili vatrostalnu činiju, nalijte sa još jednom čašom vode (ukupno 3 čaše) i zapecite u rerni tj. dok pirinačne upije svu tečnost.
P.S. Verujem da svako do Vas ima svoj način spremanja pilava ali ja sam želela da sa Vama podelim svoj preukusni i divni recept ! Nadam se da će Vam se svideti ! Mi pilav obožavamo baš ovakav! :-D Prijatno ! 

Related Posts:

  • Juneći gulaš- 500 gr junećeg mesa- 250 ml soka od paradajza - 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 kašičice slatke aleve paprike- 1 kašičica bosiljka- l… Read More
  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More
  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Ćufte u sosu od kiselog mleka- 500 gr junećeg mlevenog mesa- 7 kašika brašna- 7 kašika ulja- oko 5-6 kašika prezli - 2 glavice crnog luka- 2 čena belog luka- 1 šargarepa- 1 k… Read More
  • Svinjske šnicle u pivu- 10 tanjih svinjskih šnicli- 1/2 l piva- 2 dl soka od paradajza- 2 šargarepe- 1 kašika brašna- začin C, biberMeso izlupajte i začinite po želji začin… Read More

6 коментара:

  1. obozavam pilav !!!! nazalost moji ukucani ne vole pirinac tako da ga nikada nepravim, ali draga seko kada dodjem ovo je jedno od mnogobrojnih jela (sa poduzeg spiska)koje ces da mi pravis mljac :)))))

    ОдговориИзбриши
  2. ukusno, jednostavno i zdravo!

    Pusa.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo je tako finoo, vec sam ogladnila citajuci receptic..rucak za cistu peticu!;)))

    ОдговориИзбриши
  4. It looks delicious and easy to make.I hope you could add this pilaf widgetto this post so we could get this update on your recent recipe.Thanks!

    ОдговориИзбриши