субота, 16. октобар 2010.

Pileća džigerica u sosu

4

- 500 gr pileće džigerice
- 3 manje glavice crnog luka
- 1 dl kisele pavlake
- 1 dl belog vina
- 50 gr margarina
- 1 kašika brašna 
- 1 kašika senfa 
- majčina dušica, začin C 
Luk sitno iseckajte i propržite ga na margarinu uz dodatak kašike ulja. Dodajte džigericu i na jačoj vatri propržite sa svih strana. U luk i džigericu stavite brašno, majčinu dušicu, začin C (po ukusu) i senf pa dobro promešajte. Nalijte 1 dl vode, sipajte vino i sve zajedno kratko prokuvajte. Sklonite sa ringle , umešajte pavlaku i služite toplo uz prilog po želji.
P.S. Odlično, brzo i jako ukusno jelo koje sam služila sa pire krompirom ! Prijatno! :-D 

Related Posts:

  • Juneći đuveč- 600 g junetine- 400 g pečuraka- 2 veća crna luka- 2 paradajza- 2 kašike ulja- peršun,so,biber- 1 kesica krem čorbe od pečuraka   Meso isec… Read More
  • Piletina u mlečnom sosu- 500 gr pilećeg belog mesa - 1 glavica crnog luka - 2 struka mladog luka - kašika mlevene crvene paprike - 200 ml vode  - kašika brašna - 250 ml… Read More
  • Piletina na kineski način- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kašike senfa - 1 dl soja sosa - 150 gr susama - šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po i… Read More
  • Zapečene makarone sa spanaćem i sirom- 3 jaja - 200 gr makarona  - 200 gr feta sira - 200 gr spanaća - šolja jogurta (šolja od 2 dl) - šolja mleka - pola kesice praška za pecivo - so… Read More
  • Grčke ćufte- 500 gr mlevenog mesa - 1 veći krompir - 1 glavica crnog luka - 2 kašike prezli - 1 jaje - peršun , so , biber Izrendajte krompir i ostavite ga malo … Read More

4 коментара: