субота, 16. октобар 2010.

Pileća džigerica u sosu

4

- 500 gr pileće džigerice
- 3 manje glavice crnog luka
- 1 dl kisele pavlake
- 1 dl belog vina
- 50 gr margarina
- 1 kašika brašna 
- 1 kašika senfa 
- majčina dušica, začin C 
Luk sitno iseckajte i propržite ga na margarinu uz dodatak kašike ulja. Dodajte džigericu i na jačoj vatri propržite sa svih strana. U luk i džigericu stavite brašno, majčinu dušicu, začin C (po ukusu) i senf pa dobro promešajte. Nalijte 1 dl vode, sipajte vino i sve zajedno kratko prokuvajte. Sklonite sa ringle , umešajte pavlaku i služite toplo uz prilog po želji.
P.S. Odlično, brzo i jako ukusno jelo koje sam služila sa pire krompirom ! Prijatno! :-D 

Related Posts:

  • Piletina sa karijem i soja sosom- 500 gr pilećeg belog mesa- 1,5 dl supe od povrća- 1 dl soja sosa- 1 dl kečapa- 2 kašike gustina - 1 kašika jabukovog sirćeta- 1 kašika žutog še… Read More
  • Pileći brodet- 1 kg pilećeg mesa (belo meso, bataci, karabataci)- 4 glavice crnog luka- 2 veća krompira - 2,5 dl paradajz soka- 2 dl belog vina- 1 kašika alev… Read More
  • Čips piletina- 4 parčeta pilećih grudi- 400 gr spanaća- 150 gr kačkavalja- 150 gr čipsa (običnog)- 2 jajeta- brašno za pohovanje- muskatni oraščić- so, biber … Read More
  • Bećarac sa kobasicama i pirinčem- 2 veće glavice crnog luka- 5 većih zelenih paprika - 5 svežih paradajza- 1 par kranjskih kobasica- 150 gr pirinča- začin C , so , peršunCrni lu… Read More
  • Medaljoni u slanini - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 12 režnjeva salnine isečene na tanje listove- 100 gr kačkavalja- 2 čena belog luka- 1 glavica crnog luka- 4 kašike pr… Read More

4 коментара: