четвртак, 16. септембар 2010.

Zapečena gnezda

5

- 400 gr špageta
- 400 gr mlevenog mesa
-  2 šargarepe
-  1 veći crni luk
- 1,5 dl belog vina
- 150 gr kačkavalja 
- začin C, biber, peršun, kečap 
Luk sitno iseckahte , a šargarepu izrendajte. Na maslinovom ulju propržite luk i šargarepu pa dodajte meso i začin C ,biber po ukusu i pržite 10-tak minuta na umerenoj vatri. Sipajte vino i dinstajte dok tečnost ne ispari. Skuvajte špagete .U podmazanu vatrostalnu činiju stavljajte špagete formirajući gnezda, na sredini napravite rupu pa ih punite pripremljenim mesom i prelijte sa malo kečapa. Odozgo stavite rendani kačkavalj i zapecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta tj. samo da se kačkavalj istopi.
P.S. Odličan izbor za savršeno ukusnu večeru ! :-D Prijatno !    

Related Posts:

  • Fileti ribe u mleku - 3 veća fileta ribe (po želji) - 5 dl mleka- 1 praziluk ili crni luk- 1 kašičica soli- 1/2 kašičice bibera- 1/2 kašičice muskatnog oraščićaFil… Read More
  • Piletina sa medom- 400 gr pilećeg belog mesa- 3 kašike meda- šoljica soja sosa (šoljica za crnu kafu)- 2 kašike ulja- 1 kašičica karija- začin CMeso iseckajte na kocke… Read More
  • Lagana piletina- 500 gr belog pilećeg mesa- 1 manji brokoli- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk- sok od pola limuna- 1 kašičica gustina- začin C, biber, peršun- … Read More
  • Ribanac sa butkicom - 1 kg kiselog kupusa ribanca- 1 manja butkica- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)- 4 čena belog luka- nekoliko lovorovih listova- biber … Read More
  • Pica loptice od mlevenog mesa- 400 gr mlevenog mesa - 100 gr kačkavalja - 1 srednji kuvani pasirani krompir- 1 manja glavica crnog luka- 1 kriška hleba- 1 jaje- 2 čena b… Read More

5 коментара:

  1. obožavam tjesteninu, a ova tvoja gnijezda bi me dokrajčila za večeru jer sigurno ne bih stala samo na jednome. Gnijezdo po gnijezdo i evo slona umjesto ptice!

    ОдговориИзбриши
  2. Belo vino, što volim kad se pomene taj sastojak. Lično ne mogu da popijem ni čašu vina, mrljavim je 3 sata, ali u hrani nema ničeg lepšeg nego kad kuhinja zamiriše na vino. Super su ti gnezda. Ceo obrok!

    ОдговориИзбриши