четвртак, 16. септембар 2010.

Zapečena gnezda

5

- 400 gr špageta
- 400 gr mlevenog mesa
-  2 šargarepe
-  1 veći crni luk
- 1,5 dl belog vina
- 150 gr kačkavalja 
- začin C, biber, peršun, kečap 
Luk sitno iseckahte , a šargarepu izrendajte. Na maslinovom ulju propržite luk i šargarepu pa dodajte meso i začin C ,biber po ukusu i pržite 10-tak minuta na umerenoj vatri. Sipajte vino i dinstajte dok tečnost ne ispari. Skuvajte špagete .U podmazanu vatrostalnu činiju stavljajte špagete formirajući gnezda, na sredini napravite rupu pa ih punite pripremljenim mesom i prelijte sa malo kečapa. Odozgo stavite rendani kačkavalj i zapecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta tj. samo da se kačkavalj istopi.
P.S. Odličan izbor za savršeno ukusnu večeru ! :-D Prijatno !    

Related Posts:

  • Piletina u foliji- 500 gr pilećeg belog mesa- 50 gr suvog grožđa- 2 kašike meda- 2 kašike seckanih oraha (može i pistaći)- 1,5 dl belog vina- 1 puna kašika kečapa- 1 p… Read More
  • Mesni rolat sa brokolijemZa rolat Vam je potrebno:- 350 gr mlevenog mesa - 1/2 manjeg brokolija- 1 jaje- 1 parče hleba (sredina)- 3 kašike prezli- 1 manja glavica crnog l… Read More
  • Zapečeni svinjski file sa jabukama- 500 gr svinjskog filea- 2 jabuke- 2 dl belog vina- 1 manji praziluk- 1 kašika gustina- 2 češnja belog luka - peršun, začin CSvinjski file iseci… Read More
  • Pileći rolat- 300 gr kuvanog pilećeg belog mesa- 150 gr pilećeg parizera sa kačkavaljem- 100 gr pečenice ili suvog vrata - 100 gr dimljenog kačkavalja- 2 kaš… Read More
  • Šnicle sa pistaćima- 5 većih junećih šnicli- 100 gr mesnate slanine- 80 gr pistaća- 1,5 l goveđe supe od kocke- 0,5 dl belog vina- 4 kašike soja-sosa- 1 kašika gustina- … Read More

5 коментара:

  1. obožavam tjesteninu, a ova tvoja gnijezda bi me dokrajčila za večeru jer sigurno ne bih stala samo na jednome. Gnijezdo po gnijezdo i evo slona umjesto ptice!

    ОдговориИзбриши
  2. Belo vino, što volim kad se pomene taj sastojak. Lično ne mogu da popijem ni čašu vina, mrljavim je 3 sata, ali u hrani nema ničeg lepšeg nego kad kuhinja zamiriše na vino. Super su ti gnezda. Ceo obrok!

    ОдговориИзбриши