четвртак, 16. септембар 2010.

Zapečena gnezda

5

- 400 gr špageta
- 400 gr mlevenog mesa
-  2 šargarepe
-  1 veći crni luk
- 1,5 dl belog vina
- 150 gr kačkavalja 
- začin C, biber, peršun, kečap 
Luk sitno iseckahte , a šargarepu izrendajte. Na maslinovom ulju propržite luk i šargarepu pa dodajte meso i začin C ,biber po ukusu i pržite 10-tak minuta na umerenoj vatri. Sipajte vino i dinstajte dok tečnost ne ispari. Skuvajte špagete .U podmazanu vatrostalnu činiju stavljajte špagete formirajući gnezda, na sredini napravite rupu pa ih punite pripremljenim mesom i prelijte sa malo kečapa. Odozgo stavite rendani kačkavalj i zapecite u rerni na 200 stepeni oko 10 minuta tj. samo da se kačkavalj istopi.
P.S. Odličan izbor za savršeno ukusnu večeru ! :-D Prijatno !    

Related Posts:

  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More
  • Špagete sa kobasicama i povrćem- 300 gr špageta- 250 gr pečuraka - 4 manje roštiljske kobasice- 150 gr graška- 1 veća šargarepa- 1 crvena paprika- 1 glavica crnog luka- 2,5 dl … Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More
  • Pilav- 2 bataka sa karabatacima- 2 manje glavice luka- 2 šargarepe- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)- 1 puna kašika masti- začin C, biber, peršunLuk i šargare… Read More
  • Piletina sa mlincima - 500 gr pilećeg belog mesa - 1 pakovanje gotovih mlinaca- 5 dl mleka- 2 dl kisele pavlake- 170 gr dimljenog kačkavalja ili gorgonzole- so, bibe… Read More

5 коментара:

  1. obožavam tjesteninu, a ova tvoja gnijezda bi me dokrajčila za večeru jer sigurno ne bih stala samo na jednome. Gnijezdo po gnijezdo i evo slona umjesto ptice!

    ОдговориИзбриши
  2. Belo vino, što volim kad se pomene taj sastojak. Lično ne mogu da popijem ni čašu vina, mrljavim je 3 sata, ali u hrani nema ničeg lepšeg nego kad kuhinja zamiriše na vino. Super su ti gnezda. Ceo obrok!

    ОдговориИзбриши