понедељак, 27. септембар 2010.

Lagana piletina

4

- 500 gr belog pilećeg mesa
- 1 manji brokoli
- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk
- sok od pola limuna
- 1 kašičica gustina
- začin C, biber, peršun
- prstohvat šećera
Brokoli skuvajte pa odvojite 150 ml vode u kojoj se kuvao. Meso isecite na kocke pa propržite sa svih strana. Luk isecite na listiće pa ga dodajte mesu, posolite , pobiberite  i pržite još 5 minuta. Izvadite meso pa u luk sipajte vodu u kojoj se kuvao brokoli (150 ml) i sok od limuna i krčkajte 1 minut pa u to umešajte gustin (prethodno izmešan sa malo vode) i dobro promešajte žicom za mućenje. Vratite meso, začinite još malo po ukusu, dodajte prtohvat šećera , seckan peršun i dobro promešajte. Servirajte uz baren pirinač i brokoli. 
P.S. Zaista brzo, lagano i fantastično jelo ! Idealno je za ljubitelje kiselkastog ukusa a odlično ide ako dodate malo kečapa preko mesa (ja inače u svoj tanjir uvek guram kečap jer ga prosto obožavam :-D ) ! Prijatno! :-D

Related Posts:

  • Zapečene makarone - 300 gr barenih makarona (fusilli)- 300 gr mlevenog junećeg mesa- 150 gr kačkavalja - 2 struka mladog luka- 1 veća šargarepa - 1 dl belog … Read More
  • Brzi svinjski medaljoni- 500 gr svinjskog filea- 400 gr pečuraka- 2 manje glavice crnog luka- 2 paradajza- 1 dl belog vina- 1 dl neutralne pavlake- 100 gr parmezana - z… Read More
  • Riblje ćufte u sosu od pečuraka- 1 kg fileta soma - 2 jajeta- 2 pune šake prezli- 3 čena belog luka- malo kukuruznog brašna - začin C, peršun- 1 kesica krem čorbe od pečur… Read More
  • Zapečene pljeskavice - 300 gr mlevenog junećeg mesa- 3 jaja- 1 glavica manjeg crnog luka- puna šaka prezli- 2 dl kisele pavlake- 1 dl jogurta- so, biber, peršunIzmešajte … Read More
  • Belo meso sa susamomZa marinadu Vam je potrebno:- belo meso od jednog pileta- 50 ml soja-sosa- 2 kašike belog vina- 1 kašika ulja od susamaBelo meso iseckajte na kockice … Read More

4 коментара: