субота, 14. август 2010.

Čips piletina

9

- 4 parčeta pilećih grudi
- 400 gr spanaća
- 150 gr kačkavalja
- 150 gr čipsa (običnog)
- 2 jajeta
- brašno za pohovanje
- muskatni oraščić
- so, biber
 Skuvajte spanać , ocedite ga i sitno iseckajte. U blenderu izmiksirajte čips, a kačkavalj izrendajte. U veću činiju stavite spanać, rendani kačkavalj, 4 kašike izblendiranog čipsa i malo muskatnog oraščića pa rukom zamesite smesu. Piletinu zasecite po dužini, formirajte džepove i malo ih posolite i pobiberite. Smesu podelite na 4 dela i punite džepove u mesu (po potrebi ih zatvorite čačkalicom ). Punjeno meso uvaljajte u bračno, pa u razmućena jaja i na kraju u preostali izblendirani čips. Meso pržite u dubljem ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Prženo meso stavljajte na papirni ubrus da upije višak masnoće. Služite uz prilog po želji i salatu.
P.S. Hrskav i neobično fantastičan ukus ! Po želji naravno možete staviti čips koji Vi volite-sa kečapom, grčka salata itd ! Prijatno ! :-)))

Related Posts:

  • Piletina sa karijem i soja sosom- 500 gr pilećeg belog mesa- 1,5 dl supe od povrća- 1 dl soja sosa- 1 dl kečapa- 2 kašike gustina - 1 kašika jabukovog sirćeta- 1 kašika žutog še… Read More
  • Piletina sa jogurtom- 2 bataka sa karabatacima- 3 dl jogurta- sok od pola limuna- 1 kašičica ljute aleve paprike- 1 kašičica karija- malo đumbira- začin C, biberBatake od… Read More
  • Bećarac sa kobasicama i pirinčem- 2 veće glavice crnog luka- 5 većih zelenih paprika - 5 svežih paradajza- 1 par kranjskih kobasica- 150 gr pirinča- začin C , so , peršunCrni lu… Read More
  • Pileći brodet- 1 kg pilećeg mesa (belo meso, bataci, karabataci)- 4 glavice crnog luka- 2 veća krompira - 2,5 dl paradajz soka- 2 dl belog vina- 1 kašika alev… Read More
  • Čips piletina- 4 parčeta pilećih grudi- 400 gr spanaća- 150 gr kačkavalja- 150 gr čipsa (običnog)- 2 jajeta- brašno za pohovanje- muskatni oraščić- so, biber … Read More

9 коментара: