субота, 14. август 2010.

Čips piletina

9

- 4 parčeta pilećih grudi
- 400 gr spanaća
- 150 gr kačkavalja
- 150 gr čipsa (običnog)
- 2 jajeta
- brašno za pohovanje
- muskatni oraščić
- so, biber
 Skuvajte spanać , ocedite ga i sitno iseckajte. U blenderu izmiksirajte čips, a kačkavalj izrendajte. U veću činiju stavite spanać, rendani kačkavalj, 4 kašike izblendiranog čipsa i malo muskatnog oraščića pa rukom zamesite smesu. Piletinu zasecite po dužini, formirajte džepove i malo ih posolite i pobiberite. Smesu podelite na 4 dela i punite džepove u mesu (po potrebi ih zatvorite čačkalicom ). Punjeno meso uvaljajte u bračno, pa u razmućena jaja i na kraju u preostali izblendirani čips. Meso pržite u dubljem ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Prženo meso stavljajte na papirni ubrus da upije višak masnoće. Služite uz prilog po želji i salatu.
P.S. Hrskav i neobično fantastičan ukus ! Po želji naravno možete staviti čips koji Vi volite-sa kečapom, grčka salata itd ! Prijatno ! :-)))

Related Posts:

  • Zapečene makarone sa spanaćem i sirom- 3 jaja - 200 gr makarona  - 200 gr feta sira - 200 gr spanaća - šolja jogurta (šolja od 2 dl) - šolja mleka - pola kesice praška za pecivo - so… Read More
  • Piletina na kineski način- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kašike senfa - 1 dl soja sosa - 150 gr susama - šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po i… Read More
  • Musaka od pohovanih paprika- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih) - 300 gr mlevenog mesa - 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika - 1 glavica crnog luka - 1 manja šargarepa… Read More
  • Juneći đuveč- 600 g junetine- 400 g pečuraka- 2 veća crna luka- 2 paradajza- 2 kašike ulja- peršun,so,biber- 1 kesica krem čorbe od pečuraka   Meso isec… Read More
  • Grčke ćufte- 500 gr mlevenog mesa - 1 veći krompir - 1 glavica crnog luka - 2 kašike prezli - 1 jaje - peršun , so , biber Izrendajte krompir i ostavite ga malo … Read More

9 коментара: