субота, 14. август 2010.

Čips piletina

9

- 4 parčeta pilećih grudi
- 400 gr spanaća
- 150 gr kačkavalja
- 150 gr čipsa (običnog)
- 2 jajeta
- brašno za pohovanje
- muskatni oraščić
- so, biber
 Skuvajte spanać , ocedite ga i sitno iseckajte. U blenderu izmiksirajte čips, a kačkavalj izrendajte. U veću činiju stavite spanać, rendani kačkavalj, 4 kašike izblendiranog čipsa i malo muskatnog oraščića pa rukom zamesite smesu. Piletinu zasecite po dužini, formirajte džepove i malo ih posolite i pobiberite. Smesu podelite na 4 dela i punite džepove u mesu (po potrebi ih zatvorite čačkalicom ). Punjeno meso uvaljajte u bračno, pa u razmućena jaja i na kraju u preostali izblendirani čips. Meso pržite u dubljem ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Prženo meso stavljajte na papirni ubrus da upije višak masnoće. Služite uz prilog po želji i salatu.
P.S. Hrskav i neobično fantastičan ukus ! Po želji naravno možete staviti čips koji Vi volite-sa kečapom, grčka salata itd ! Prijatno ! :-)))

Related Posts:

  • Zapečene palačinke 2 - 6 gotovih palačinki- 500 gr mlevenog mesa- 200 gr pečuraka- 100 gr suvog mesa ili slanine- 100 gr kačkavalja - 1 kašika peršuna- 2 jajeta- 1… Read More
  • Zapečene palačinke Za palačinke Vam je potrebno:- 250 gr brašna- 2 jajeta- 5 dl mleka- 1 kesica praška za pecivo- malo origanaPosebno umutite žumanca , brašno pomešano … Read More
  • Aromatična piletina - po 2 komada bataka , karabataka i krilca - 1/2 margarina - 4 čena belog luka - 150 gr prezli - veza peršuna - bosiljak (svež ili suvi) - kašičica o… Read More
  • Medena piletinaU okviru igre Ajme koliko nas je koju je osmislila blogerka Snježana za mesec februar naša domaćica je Aleksandra1234 ko… Read More
  • Čizkejk sa pečurkama Za koru Vam je potrebno :- 100 gr brašna- 75 gr margarina- 75 gr kačkavalja- malo soliKačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekša… Read More

9 коментара: