субота, 14. август 2010.

Čips piletina

9

- 4 parčeta pilećih grudi
- 400 gr spanaća
- 150 gr kačkavalja
- 150 gr čipsa (običnog)
- 2 jajeta
- brašno za pohovanje
- muskatni oraščić
- so, biber
 Skuvajte spanać , ocedite ga i sitno iseckajte. U blenderu izmiksirajte čips, a kačkavalj izrendajte. U veću činiju stavite spanać, rendani kačkavalj, 4 kašike izblendiranog čipsa i malo muskatnog oraščića pa rukom zamesite smesu. Piletinu zasecite po dužini, formirajte džepove i malo ih posolite i pobiberite. Smesu podelite na 4 dela i punite džepove u mesu (po potrebi ih zatvorite čačkalicom ). Punjeno meso uvaljajte u bračno, pa u razmućena jaja i na kraju u preostali izblendirani čips. Meso pržite u dubljem ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Prženo meso stavljajte na papirni ubrus da upije višak masnoće. Služite uz prilog po želji i salatu.
P.S. Hrskav i neobično fantastičan ukus ! Po želji naravno možete staviti čips koji Vi volite-sa kečapom, grčka salata itd ! Prijatno ! :-)))

Related Posts:

  • Piletina sa sosom od kikiriki putera- 500 gr pilećeg belog mesa- 2 dl mleka- 4 kašike prezli- 2 kašike susama- kašičica bosiljka- kašičica origana- pola kašičice karija - malo belog… Read More
  • Šareni pileći rolat - 600 gr pilećeg belog mesa- 150 gr sitnog sira- 100 gr barenog spanaća ili zelja - 1 dl kisele pavlake - manje crvena i zelena paprika- ma… Read More
  • Zapečena gnezda- 400 gr špageta- 400 gr mlevenog mesa-  2 šargarepe-  1 veći crni luk- 1,5 dl belog vina- 150 gr kačkavalja - začin C, biber, peršun, … Read More
  • Pohovano pileće belo meso- 4 pileća bela mesa- 150 gr brašna- 150 gr kačkavalja- 150 gr prezli - 2 jaja - 1 pomorandža- peršun , začin C Svako belo meso preseci… Read More
  • Mini ćuftice - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 70 gr kukuruznih pahuljica- 50 gr kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kečapa- 1 kašika seckanog peršuna- 1 kašika maslinovog… Read More

9 коментара: