субота, 14. август 2010.

Čips piletina

9

- 4 parčeta pilećih grudi
- 400 gr spanaća
- 150 gr kačkavalja
- 150 gr čipsa (običnog)
- 2 jajeta
- brašno za pohovanje
- muskatni oraščić
- so, biber
 Skuvajte spanać , ocedite ga i sitno iseckajte. U blenderu izmiksirajte čips, a kačkavalj izrendajte. U veću činiju stavite spanać, rendani kačkavalj, 4 kašike izblendiranog čipsa i malo muskatnog oraščića pa rukom zamesite smesu. Piletinu zasecite po dužini, formirajte džepove i malo ih posolite i pobiberite. Smesu podelite na 4 dela i punite džepove u mesu (po potrebi ih zatvorite čačkalicom ). Punjeno meso uvaljajte u bračno, pa u razmućena jaja i na kraju u preostali izblendirani čips. Meso pržite u dubljem ulju dok ne dobije zlatno žutu boju. Prženo meso stavljajte na papirni ubrus da upije višak masnoće. Služite uz prilog po želji i salatu.
P.S. Hrskav i neobično fantastičan ukus ! Po želji naravno možete staviti čips koji Vi volite-sa kečapom, grčka salata itd ! Prijatno ! :-)))

Related Posts:

  • Pileći Satai ražnjići- 500 gr pilećeg belog mesa- 1 kašika soka od limuna- 1 češanj belog luka - so, biberMeso isecite na kockice (ne baš previše sitne ! ) pa ga stav… Read More
  • Svinjski file u sosu- 500 gr svinjskog filea- 1,5 dl belog vina- 1,5 dl kisele pavlake- 50 gr margarina- 3 češnja belog luka- začin C, biber Meso isecite na odreske … Read More
  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More
  • Pileća džigerica sa pirinčem- 400 gr pileće džigerice- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)- 2 manja crna luka- 2 crvene paprike- 1 praziluk- začin C , peršunDžigericu dobro operi… Read More
  • Suve paprike punjene pasuljem - 10-12 suvih crvenih paprika- 500 gr pasulja tetovca- 200 gr slanine- 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 češnja belog luka- so, biber, peršun… Read More

9 коментара: