четвртак, 17. јун 2010.

Riblje ćufte u sosu od pečuraka

5

- 1 kg fileta soma 
- 2 jajeta
- 2 pune šake prezli
- 3 čena belog luka
- malo kukuruznog brašna 
- začin C, peršun
- 1 kesica krem čorbe od pečuraka
Filete dobro iscedite od vode i izmiksirajte u blenderu. Beli luk i peršun sitno naseckajte. U samlevene filete dodajte luk, peršun, jaja i prezle, začinite po želji i dobro umesite kompaktnu smesu. Pravite ćufte veličine loptice za ping-pong (ispadne 20 ćuftica). Uvaljajte ih u kukuruzno brašno i pecite na zagrejanom ulju. Ćufte vadite na papirne ubruse da upiju višak tečnosti. Kesicu krem čorbe razmutite u duplo manje mlake vode nego što piše na kesici pa prokuvajte da dobijete sos. Stavite ćufte u sos i prokrčkajte još 2 minuta pa sklonite. Služite sa prilogom po želji.
P.S. Nesvakidašnje i preukusne ćufte !  Ja sam ih služila sa barenim pirinčem i graškom, ova kombinacija ide odlično ! 
 

Related Posts:

  • Pilav- 2 bataka sa karabatacima- 2 manje glavice luka- 2 šargarepe- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)- 1 puna kašika masti- začin C, biber, peršunLuk i šargare… Read More
  • Zapečeni spanać sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr barenog spanaća - 2 manje šargarepe- 1 glavica crnog luka- 2 jaja- 4 kašike kisele pavlake- 5 kašike neutralne pav… Read More
  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More
  • Špagete sa kobasicama i povrćem- 300 gr špageta- 250 gr pečuraka - 4 manje roštiljske kobasice- 150 gr graška- 1 veća šargarepa- 1 crvena paprika- 1 glavica crnog luka- 2,5 dl … Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More

5 коментара:

  1. Thank you to visit my blog ! Best regards !

    ОдговориИзбриши
  2. Hola Pozo, como ves, este blog es sobre cocina y cocinar, y no sobre futbol! Jejeje, vosotros Gauchos solo piensan en esto!
    Saludos amigo!

    Jovana izvini, bilo je jače od mene. :)
    Da li se riba prvo kuva pa melje, ili ide sirova? Ja ću pokušati sa oslićem, iako sam dunavsko dete, ne ljubim somovinu.

    ОдговориИзбриши
  3. Tanjice riba ide sveža, samo je odmrzni i dobro iscedi od vode. Možes koristiti filete bilo koje ribe, bitno je da nema kostiju. :-*

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo deluje prelepo, već sutra isprobavam :D.

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala Lenka :-D Nadam se da će Vam se svideti ! Veliki pozdrav !

    ОдговориИзбриши