четвртак, 17. јун 2010.

Riblje ćufte u sosu od pečuraka

5

- 1 kg fileta soma 
- 2 jajeta
- 2 pune šake prezli
- 3 čena belog luka
- malo kukuruznog brašna 
- začin C, peršun
- 1 kesica krem čorbe od pečuraka
Filete dobro iscedite od vode i izmiksirajte u blenderu. Beli luk i peršun sitno naseckajte. U samlevene filete dodajte luk, peršun, jaja i prezle, začinite po želji i dobro umesite kompaktnu smesu. Pravite ćufte veličine loptice za ping-pong (ispadne 20 ćuftica). Uvaljajte ih u kukuruzno brašno i pecite na zagrejanom ulju. Ćufte vadite na papirne ubruse da upiju višak tečnosti. Kesicu krem čorbe razmutite u duplo manje mlake vode nego što piše na kesici pa prokuvajte da dobijete sos. Stavite ćufte u sos i prokrčkajte još 2 minuta pa sklonite. Služite sa prilogom po želji.
P.S. Nesvakidašnje i preukusne ćufte !  Ja sam ih služila sa barenim pirinčem i graškom, ova kombinacija ide odlično ! 
 

Related Posts:

  • Pileći Satai ražnjići- 500 gr pilećeg belog mesa- 1 kašika soka od limuna- 1 češanj belog luka - so, biberMeso isecite na kockice (ne baš previše sitne ! ) pa ga stav… Read More
  • Pečeni bataci i karabataciZa marinadu Vam je potrebno :- 1 kg bataka sa karabatacima- 1 kisela pavlaka- 1 kašika senfa- 2 češnja izmrvljenog belog luka- 1 kašičica Tabasko sosa… Read More
  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More
  • Svinjski file u sosu- 500 gr svinjskog filea- 1,5 dl belog vina- 1,5 dl kisele pavlake- 50 gr margarina- 3 češnja belog luka- začin C, biber Meso isecite na odreske … Read More
  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More

5 коментара:

  1. Thank you to visit my blog ! Best regards !

    ОдговориИзбриши
  2. Hola Pozo, como ves, este blog es sobre cocina y cocinar, y no sobre futbol! Jejeje, vosotros Gauchos solo piensan en esto!
    Saludos amigo!

    Jovana izvini, bilo je jače od mene. :)
    Da li se riba prvo kuva pa melje, ili ide sirova? Ja ću pokušati sa oslićem, iako sam dunavsko dete, ne ljubim somovinu.

    ОдговориИзбриши
  3. Tanjice riba ide sveža, samo je odmrzni i dobro iscedi od vode. Možes koristiti filete bilo koje ribe, bitno je da nema kostiju. :-*

    ОдговориИзбриши
  4. Ovo deluje prelepo, već sutra isprobavam :D.

    ОдговориИзбриши
  5. Hvala Lenka :-D Nadam se da će Vam se svideti ! Veliki pozdrav !

    ОдговориИзбриши