петак, 25. јун 2010.

Pljeskavice sa susamom

4

- 500 gr mlevene junetine
- 150 gr susama 
- oko 70 gr prezli
- 50 gr rendanog kačkavalja
- 1 jaje
- 1 kašika kisele pavlake
- 1 kašičica senfa 
- 1 veći čen belog luka
- začin C, peršun, biber, muskantni orah 
U mleveno meso stavite jaje, prezle, rendani kačkavalj, pavlaku, senf, sitno seckan ili izgnječen beli luk i peršun, malo muskantnog oraha, začin C i biber po ukusu. Sve ovo zamesite tako da dobijete masu od koje možete praviti oblik pljeskavice. Podelite smesu na 4 dela, pa oblikujte pljeskavice, uvaljajte ih u susam sa obe strane i stavljajte ih u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite pljeskavice na 180 stepeni oko 30 minuta. Pre služenja  na svaku pljeskavicu stavite po kašiku pavlake i služite uz pomfrit ili već po želji.
P.S. Neobične i  preukusne pljeske :-D ! 

Related Posts:

  • Brzi svinjski medaljoni- 500 gr svinjskog filea- 400 gr pečuraka- 2 manje glavice crnog luka- 2 paradajza- 1 dl belog vina- 1 dl neutralne pavlake- 100 gr parmezana - z… Read More
  • Brzo pileće belo meso- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kisele pavlake - 1 dl belog vina - 1 kesica začina "mix-pečena piletina" (npr.KOTANYI 10gr) - peršun  Belo meso i… Read More
  • Zapečene makarone - 300 gr barenih makarona (fusilli)- 300 gr mlevenog junećeg mesa- 150 gr kačkavalja - 2 struka mladog luka- 1 veća šargarepa - 1 dl belog … Read More
  • Punjene pečurke - 500 gr pečuraka- 150 gr šunke- 150 gr kačkavalja- origano, začin C- malo margarinaPečuke operite , pažljivo isecite peteljke i "meso" oko peteljki … Read More
  • Zapečene pljeskavice - 300 gr mlevenog junećeg mesa- 3 jaja- 1 glavica manjeg crnog luka- puna šaka prezli- 2 dl kisele pavlake- 1 dl jogurta- so, biber, peršunIzmešajte … Read More

4 коментара:

  1. Ovo mi izgleda predobro, morat cu isprobati recept.Hvala draga:))

    ОдговориИзбриши
  2. Samo napred draga Biljana, super su ! Prijatno ! :-D

    ОдговориИзбриши
  3. A zasto u rerni, zar nije najlogicnije da se prze u tiganju u ulju?

    ОдговориИзбриши
  4. Anoniman , u rerni se prze gotovo bez masnoce ali vi mozete po zelji da ih isprzite i na ulju. Veliki pozdrav ;-)

    ОдговориИзбриши