уторак, 18. мај 2010.

Pohovane svinjske šnicle

0

- 7-8 svinjskih šnicli
- 100 gr margarina
- 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka
- začin C, biber, so
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
- sok od pola limuna
Margarin penasto umutite pa mu dodajte sitno seckan peršun i mladi luk, začinite po ukusu začinom C i biberom i dobro promešajte. Na alu-foliju stavite pripremljen margarin i formirajte deblji pravougaonik, uvijte u foliju pa stavite u zamrzivač da se stegne. U međuvremenu šnicle izlupajte tanko, poslolite i nakapajte sokom od limuna.Izvadite margarin pa ga podelite na onoliko delova koliko imate šnicli. Na svaku šniclu stavite komad margarina i urolajte pa pričvrstite čačkalicom. Uradite sa svim šniclama tako. Umutite jaja pa čnicle uvaljajte u brašno,pa u jaja pa u prezle i pecite na ulju na umerenoj temperaturi da porumene sa obe strane. Šnicle služite sa pečenim krompirom ili pirinčem.
P.S. Na ovaj način možete spremiti i pileće i juneće šnicle ! Preukusne su !  

Related Posts:

  • Mesni rolat sa brokolijemZa rolat Vam je potrebno:- 350 gr mlevenog mesa - 1/2 manjeg brokolija- 1 jaje- 1 parče hleba (sredina)- 3 kašike prezli- 1 manja glavica crnog l… Read More
  • Zapečeni svinjski file sa jabukama- 500 gr svinjskog filea- 2 jabuke- 2 dl belog vina- 1 manji praziluk- 1 kašika gustina- 2 češnja belog luka - peršun, začin CSvinjski file iseci… Read More
  • Piletina sa pečurkama i kikirikijem- 500 gr pilećeg belog mesa - 300 gr pečuraka- 50 gr pečenog kikirikija - 2 dl belog vina- 1/2 dl soja sosa- 1 glavica crnog luka- 2 čena be… Read More
  • Piletina u foliji- 500 gr pilećeg belog mesa- 50 gr suvog grožđa- 2 kašike meda- 2 kašike seckanih oraha (može i pistaći)- 1,5 dl belog vina- 1 puna kašika kečapa- 1 p… Read More
  • Pileći rolat- 300 gr kuvanog pilećeg belog mesa- 150 gr pilećeg parizera sa kačkavaljem- 100 gr pečenice ili suvog vrata - 100 gr dimljenog kačkavalja- 2 kaš… Read More

0 коментара:

Постави коментар