четвртак, 13. мај 2010.

Zapečena piletina

0

- 2 veća bela mesa
- 1 kesica krem čorbe od pečuraka
- 1 kisela pavlaka
- 1 dl mleka
- 1 veći kiseli krastavac
- 1 kašika senfa
- 1 kašika susama
- peršun, dva čena belog luka
Meso isecite na tanje snicle pa svaku sniclu uvaljajte u prah krem čorbe od pečuraka i slažite u podmazanu vatrostalnu činiju. Kad složite sve stavite u rernu ugrejanu na 200 stepeni i ostavite 5 min u rerni. U međuvremenu izmešajte pavlaku, mleko, seckan krastavac, senf, susam, iseckan beli luk i peršun. Izvadite meso, sačekajte par minuta pa prelijte smesu preko mesa (treba da sacekate malo jer ako prelijete hladnu pavlaku ili mleko rizikujete da Vam pukne vatrostalna činija koja je vrela!) i vratite u rernu da se peče još oko 40 minuta. Služite uz njoke od krompira ili pirinač ili uz šta god želite.
P.S. Vrlo brzo se sprema i jako je ukusno ! Preko njoka možete sipati kečap ili sos po želji !

Related Posts:

  • Punjene krmenadle- 4 deblje krmenadle - 100 gr šampinjona - 50 gr šunke ili čajne kobasice - 50 gr kačkavalja - 50 gr slanine - 1 mala čašica brendija (po želji) - 1 č… Read More
  • Hleb od pilećeg mesa- oko 600 gr pilećeg mesa (belo meso , bataci ) - 3 manja parčeta hleba - 1 jaje - 1 jabuka - 150 gr slanine - 1 glavica crnog luka - 1 kašika senfa -… Read More
  • Musaka od pohovanih paprika- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih) - 300 gr mlevenog mesa - 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika - 1 glavica crnog luka - 1 manja šargarepa… Read More
  • Neobična musaka- 500 gr krompira - 300 gr mlevenog mesa - 250 gr pečuraka - 7 pečenih paprika - 100 gr slanine pančete  - 2 mlada luka - 1 šargarepa - 2 kašike … Read More
  • Brza piletina u sosu- 500 g pilećeg belog mesa - 1 crni luk - kašika mlevene crvene paprike - kašika brašna - 250 ml mleka - 2 dl kisele pavlake - začin C Pileće meso ise… Read More

0 коментара:

Постави коментар