субота, 15. мај 2010.

Piletina sa špagetama i bešamel sosom

2


- 2 bela pileća mesa
- 300 gr špageta (po želji) 
- 1 glavica crnog luka
- 2 čena belog luka
- 2 kašike soja sosa
- 100 ml neutralne pavlake
- začin C, peršun 
Za bešamel sos Vam je potrebno :
- 300 ml mleka
- 30 gr brašna
- 30 gr margarina
Crni luk prodinstajte na ulju pa dodajte meso isečeno na kockice, začinite i pržite dok ne porumeni. Dodajte soja sos i seckan beli luk i nastavite prženje na umerenoj vatri. U međuvremenu napravite bešamel sos : stavite u šerpu margarin pa kad se ugreje sipajte brašno i propržite ga (pazite da ne požuti! vidite sliku!) na umerenoj vatri. Kad se uprži polako dodajte mleko i neprekidno mešajte da se ne naprave grudvice. Sklonite pa dodajte sos u meso i nastavite sa krčkanjem još oko 5 minuta. Na kraju dodajte neutralnu pavlaku dobro sve promešajte i sklonite sa ringle. Skuvajte špagete, servirajte ih na tanjir prelijte sosom i pospite seckanim peršunom.
P.S. Ukus je fantastičan ! Po želji u sos možete dodati pečurke a kad servirate možete posuti sa malo prženog susama ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Pohovane svinjske šnicle- 7-8 svinjskih šnicli - 100 gr margarina - 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka - začin C, biber, so - 2 jajeta - brašno - prezle - sok od pola li… Read More
  • Mamine sarme - 500 gr mešanog mlevenog mesa - 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) - 150 gr sitno iseckane slanine - suva rebarca , slanina (po že… Read More
  • Zapečeni pileći bataci- 2 veća pileća bataka - 150 gr kečapa - 2 kašike senfa  - 2 kašike maslinovog ulja - 2 struka mladog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike susama … Read More
  • Pileća džigerica sa njokama- oko 400 gr pileće džigerice - pakovanje kupovnih njoka  - 1 manja glavica crnog luka - 1 dl belog vina - 1 čaša kisele pavlake - 1 kašičica sen… Read More
  • Junetina na kineski način- 500 gr junetine - 400 gr špageta  - 1 kesa kineske mešavine povrća - 1 dl soja sosa - 1 kašika senfa - 50 gr pečenog susama - začin C Pome… Read More

2 коментара: