понедељак, 3. мај 2010.

Piletina na kineski način

0

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 2 kašike senfa
- 1 dl soja sosa
- 150 gr susama
- šolja pirinča (šolja od 2 dl )
- 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po izboru 
- začin C
- limun 
Pileće belo meso isecite na komade veličine kažiprsta. U činiju pomešajte senf, soja sos i začin C  po ukusu ,stavite u to isečeno meso i ostavite u frižider 2-3 sata ili celu noć. Zagrejte ulje, svaki komad mesa uvaljajte u susam i stavite da se prži dok lepo ne porumeni sa obe strane. Vadite gotove komade mesa na papirni ubris da se ocede od viška masnoće. Stavite pirinač da se kuva (recept za kuvani pirinač naći ćete u PRILOZI-ma). U tiganj stavite malo ulja i kad se zagreje stavite smrznuto povrće i pržite oko 5 min .Dodajte hladan pirinač i dobro promešajte pazeći da se pirinač ne raspadne. Začiniti po ukusu i servirajte uz mesi i kriške limuna.
P.S. A sad mali da uživamo po kineski !  

Related Posts:

  • Brza piletina u sosu- 500 g pilećeg belog mesa - 1 crni luk - kašika mlevene crvene paprike - kašika brašna - 250 ml mleka - 2 dl kisele pavlake - začin C Pileće meso ise… Read More
  • Hleb od pilećeg mesa- oko 600 gr pilećeg mesa (belo meso , bataci ) - 3 manja parčeta hleba - 1 jaje - 1 jabuka - 150 gr slanine - 1 glavica crnog luka - 1 kašika senfa -… Read More
  • Punjene krmenadle- 4 deblje krmenadle - 100 gr šampinjona - 50 gr šunke ili čajne kobasice - 50 gr kačkavalja - 50 gr slanine - 1 mala čašica brendija (po želji) - 1 č… Read More
  • Musaka od pohovanih paprika- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih) - 300 gr mlevenog mesa - 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika - 1 glavica crnog luka - 1 manja šargarepa… Read More
  • Neobična musaka- 500 gr krompira - 300 gr mlevenog mesa - 250 gr pečuraka - 7 pečenih paprika - 100 gr slanine pančete  - 2 mlada luka - 1 šargarepa - 2 kašike … Read More

0 коментара:

Постави коментар