понедељак, 3. мај 2010.

Piletina na kineski način

0

- 500 gr pilećeg belog mesa
- 2 kašike senfa
- 1 dl soja sosa
- 150 gr susama
- šolja pirinča (šolja od 2 dl )
- 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po izboru 
- začin C
- limun 
Pileće belo meso isecite na komade veličine kažiprsta. U činiju pomešajte senf, soja sos i začin C  po ukusu ,stavite u to isečeno meso i ostavite u frižider 2-3 sata ili celu noć. Zagrejte ulje, svaki komad mesa uvaljajte u susam i stavite da se prži dok lepo ne porumeni sa obe strane. Vadite gotove komade mesa na papirni ubris da se ocede od viška masnoće. Stavite pirinač da se kuva (recept za kuvani pirinač naći ćete u PRILOZI-ma). U tiganj stavite malo ulja i kad se zagreje stavite smrznuto povrće i pržite oko 5 min .Dodajte hladan pirinač i dobro promešajte pazeći da se pirinač ne raspadne. Začiniti po ukusu i servirajte uz mesi i kriške limuna.
P.S. A sad mali da uživamo po kineski !  

Related Posts:

  • Zapečeni spanać sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr barenog spanaća - 2 manje šargarepe- 1 glavica crnog luka- 2 jaja- 4 kašike kisele pavlake- 5 kašike neutralne pav… Read More
  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More
  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More
  • Zapečena pileća džigerica- 500 gr pileće džigerice- 1 manji crni luk- 2 češnja belog luka- 1 kašika gustina- 1/2 kocke za supu- 1 kašika sirćeta- 1 kašika kisele pavlake- 2 tr… Read More

0 коментара:

Постави коментар