понедељак, 26. април 2010.

Mamine sarme

2


- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) 
- 150 gr sitno iseckane slanine
- suva rebarca , slanina (po želji) 
- 2 manje glavice crnog luka
- 1 struk praziluka
- 2 čena belog luka
- 100 gr pirinča
- začin C , biber , aleva paprika 
Crni luk i praziluk što sitnije iseckajte i stavite da se malo proprži pa dodajte mleveno meso i seckanu slaninicu i dinstajte na tihoj vatri dok meso ne omekša.Pirinač dobro operite pa ga dodajte mesu zajedno sa začinom C ,biberom i alevom paprikom (količina začina zavisi od Vašeg ukusa).Propržite sve zajedno kratko,sklonite i dodajte sitno seckan beli luk pa ostavite fil da se ohladi. Filovati listove kiselog kupusa, uvijati i ređati u šerpu. Po želji stavite suva rebarca i slaninu pored sarmi dok se kuvaju. 
P.S. Uspela sam da slikam sarme dok su bile još vruće a već posle 10 min nije ih više bilo !! 
Probajte i videćete ! 

Related Posts:

  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More
  • Zapečeni spanać sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr barenog spanaća - 2 manje šargarepe- 1 glavica crnog luka- 2 jaja- 4 kašike kisele pavlake- 5 kašike neutralne pav… Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More
  • Pilav- 2 bataka sa karabatacima- 2 manje glavice luka- 2 šargarepe- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)- 1 puna kašika masti- začin C, biber, peršunLuk i šargare… Read More
  • Zapečena pileća džigerica- 500 gr pileće džigerice- 1 manji crni luk- 2 češnja belog luka- 1 kašika gustina- 1/2 kocke za supu- 1 kašika sirćeta- 1 kašika kisele pavlake- 2 tr… Read More

2 коментара: