понедељак, 26. април 2010.

Torta od belog mesa

0

- 2 veća komada belog mesa
- 400 gr rendanog kačkavalja
- 4 jaja
- 1,5 čaša pavlake
- brašno
- margarin
- so, biber
Meso isecite na šnicle - od svakog komada mesa po 4, pa ih posolite i pobiberite i ostavite da odstoje sat vremena. Za to vreme napravite sos kojim ćete kasnije preliti meso : umutite pavlaku, 2 jajeta, 1 ravnu kašiku brašna , so i biber . Okruglu posudu za pečenje premažite margarinom. Svaku šniclu ocedite od viška tečnosti, uvaljajte prvo u brašno , pa u 2 razmućena jajeta pa u rendan kačkavalj. Ređajte u slojevima unakrsno u posudu za pečenje. Kad završite ređanje, šnicle prelijte već pripremljenim sosom od pavlake, stavite u rernu pa tek onda uključite i pecite oko 50- tak minuta. Secite baš kao tortu i služite uz prilog po želji - grašak, krompir , boranija...  
P.S. Hvala mojoj sestri na receptu za ovu fantastičnu tortu :-* ! Uživajte i Vi !  
 

Related Posts:

  • Pečeni pileći bataci i krilca- 2 pileća bataka - 2 pileća krilca- 80 gr prezli- 60 gr pečenog kikirikija- 1,5 dl kečapa- 1 kašika meda- 150 gr margarina- kašičica aleve papri… Read More
  • Suve paprike punjene pasuljem - 10-12 suvih crvenih paprika- 500 gr pasulja tetovca- 200 gr slanine- 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 češnja belog luka- so, biber, peršun… Read More
  • Makarone u sosu- 500 gr makarona - 100 gr slanine- 100 gr suvog mesa- 100 gr kačkavalja- 50 gr krem sira- 50 gr starijeg sira  - 1 pakovnje tost sira … Read More
  • Medaljoni u slanini - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 12 režnjeva salnine isečene na tanje listove- 100 gr kačkavalja- 2 čena belog luka- 1 glavica crnog luka- 4 kašike pr… Read More
  • Piletina sa karijem i soja sosom- 500 gr pilećeg belog mesa- 1,5 dl supe od povrća- 1 dl soja sosa- 1 dl kečapa- 2 kašike gustina - 1 kašika jabukovog sirćeta- 1 kašika žutog še… Read More

0 коментара:

Постави коментар