понедељак, 26. април 2010.

Mamine sarme

2


- 500 gr mešanog mlevenog mesa
- 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) 
- 150 gr sitno iseckane slanine
- suva rebarca , slanina (po želji) 
- 2 manje glavice crnog luka
- 1 struk praziluka
- 2 čena belog luka
- 100 gr pirinča
- začin C , biber , aleva paprika 
Crni luk i praziluk što sitnije iseckajte i stavite da se malo proprži pa dodajte mleveno meso i seckanu slaninicu i dinstajte na tihoj vatri dok meso ne omekša.Pirinač dobro operite pa ga dodajte mesu zajedno sa začinom C ,biberom i alevom paprikom (količina začina zavisi od Vašeg ukusa).Propržite sve zajedno kratko,sklonite i dodajte sitno seckan beli luk pa ostavite fil da se ohladi. Filovati listove kiselog kupusa, uvijati i ređati u šerpu. Po želji stavite suva rebarca i slaninu pored sarmi dok se kuvaju. 
P.S. Uspela sam da slikam sarme dok su bile još vruće a već posle 10 min nije ih više bilo !! 
Probajte i videćete ! 

Related Posts:

  • Suve paprike punjene pasuljem - 10-12 suvih crvenih paprika- 500 gr pasulja tetovca- 200 gr slanine- 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 češnja belog luka- so, biber, peršun… Read More
  • Pečeni pileći bataci i krilca- 2 pileća bataka - 2 pileća krilca- 80 gr prezli- 60 gr pečenog kikirikija- 1,5 dl kečapa- 1 kašika meda- 150 gr margarina- kašičica aleve papri… Read More
  • Pileći Satai ražnjići- 500 gr pilećeg belog mesa- 1 kašika soka od limuna- 1 češanj belog luka - so, biberMeso isecite na kockice (ne baš previše sitne ! ) pa ga stav… Read More
  • Pileća džigerica sa pirinčem- 400 gr pileće džigerice- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)- 2 manja crna luka- 2 crvene paprike- 1 praziluk- začin C , peršunDžigericu dobro operi… Read More
  • Makarone u sosu- 500 gr makarona - 100 gr slanine- 100 gr suvog mesa- 100 gr kačkavalja- 50 gr krem sira- 50 gr starijeg sira  - 1 pakovnje tost sira … Read More

2 коментара: