понедељак, 7. март 2011.

Pljeskavice od pirinča

5



- 80 gr pirinča
- 60 gr raženih pahuljica
- 2,5 dl vode
- 50 gr kačkavalja
- 1 jaje
- 1 kašičica začina C
- malo svežeg peršuna
- prezle 
Stavite u vodu začin C i pirinač i kuvajte na umerenoj temperaturi oko- tak minuta pa ostavite da se pirinač ohladi.  U ohlađeno dodajte sitno rendani kačkavalj, seckan prešun, izblendirane zobene pahuljice i jaje i sve dobro izmešajte da dobijete lepu masu za oblikovanje. Uzimajte po malo mase i pravite oblik pljeskavica , uvaljajte svaku u prezle i pecite na vrelom ulju dok ne dobiju lepu zlatnu boju, Vadite ih na papirni ubrus da upiju suvišnu masnoću pa ih služite.


P.S. Sjajan prilog, predjelo ma odlične su i samo uz salatu po želji!! Možete praviti i kuglice od ove mase, a umesto raženih možete staviti zobene ili ovsene pahuljice! Prijatno i uživajte! 

Related Posts:

  • Loptice od pirinča- 1 šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 2 jajeta - 80 gr prezli - 80 gr biljnog kačkavalja - bosiljak (svež ili sušen ) - so , biber , začin C  Piri… Read More
  • Loptice od spanaća- 1 kg svežeg spanaća - 2 jajeta - 150 gr prezli - 1 glavica crnog luka - 3 čena belog luka - 1 kašika ulja  - 50 gr susama  - 50 gr brašna&… Read More
  • Kuvani pirinač- 1 čaša od 2dl pirinča - 3 čaše od 2 dl vode - 1 kašika ulja , začin C , peršun Dobro operite pirinač , stavite ga u šerpu, nalijte vodom i dodajte k… Read More
  • Krompir u francuskom sosu- 1/2 kg krompira - 200 ml slatke pavlake  - 50 ml belog vina - 80 gr oraha   - 3 čena belog luka - 50 gr margarina - ulje, so Krompir oljuš… Read More
  • Sos od pečuraka- 500 gr svežih pečuraka - 2 dl belog vina - 2 čaše kisele pavlake - začin C, biber , peršun Iseckajte pečurke pa ih stavite u šerpu i prodinstajte 5 … Read More

5 коментара: