понедељак, 7. март 2011.

Pljeskavice od pirinča

5



- 80 gr pirinča
- 60 gr raženih pahuljica
- 2,5 dl vode
- 50 gr kačkavalja
- 1 jaje
- 1 kašičica začina C
- malo svežeg peršuna
- prezle 
Stavite u vodu začin C i pirinač i kuvajte na umerenoj temperaturi oko- tak minuta pa ostavite da se pirinač ohladi.  U ohlađeno dodajte sitno rendani kačkavalj, seckan prešun, izblendirane zobene pahuljice i jaje i sve dobro izmešajte da dobijete lepu masu za oblikovanje. Uzimajte po malo mase i pravite oblik pljeskavica , uvaljajte svaku u prezle i pecite na vrelom ulju dok ne dobiju lepu zlatnu boju, Vadite ih na papirni ubrus da upiju suvišnu masnoću pa ih služite.


P.S. Sjajan prilog, predjelo ma odlične su i samo uz salatu po želji!! Možete praviti i kuglice od ove mase, a umesto raženih možete staviti zobene ili ovsene pahuljice! Prijatno i uživajte! 

Related Posts:

  • Prilog od palente- 100 gr palente- 5 dl vode- 2 kašike krem sira- 1 kašika sitno rendanog kačkavalja- komadić margarina - malo peršuna , soStavite vodu sa solju d… Read More
  • Griz pljeskaviceScroll down for English version - 1/2 l mleka- 100 gr pšeničnog griza- 1 jaje- 2 manja lovorova lista- malo muskatnog oraščića- so  Stavite ml… Read More
  • Rolovana piletina i krompir pljeskavice Za rolovanu piletinu Vam je potrebno :- 4 manja pileća bela mesa- 100 gr suvog vrata- 150 gr dimljenog kačkavalja- 24 komada suvih šljiva (bez koštic… Read More
  • Krem čorba od brokolija i piletina sa račićimaZa krem čorbu Vam je potrebno : -  400 gr brokolija- 1 manja šargarepa- 1 manja glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike marga… Read More
  • Čizkejk sa pečurkama Za koru Vam je potrebno :- 100 gr brašna- 75 gr margarina- 75 gr kačkavalja- malo soliKačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekša… Read More

5 коментара: