субота, 29. јануар 2011.

Rolovana piletina i krompir pljeskavice

2


Za rolovanu piletinu Vam je potrebno :
- 4 manja pileća bela mesa
- 100 gr suvog vrata
- 150 gr dimljenog kačkavalja
- 24 komada suvih šljiva (bez koštica)
- 4 kašičice senfa 
- začin C, biber
- susam
Svako parče mesa presecite na pola , ali ne do kraja, tako da dobijete 4 šnicle. Istanjite ih tučkom za meso, začinite začinom C i biberom , premažite senfom , poređajte na svaku šniclu suvi vrat , stavite po 4 suve šljive (presečene na pola) , rendani kačkavalj , urolajte ih pa pričvrstite čačkalicom ili vežite kuhinjskim koncem. Stavite rolovane šnicle u pleh obložen papirom za pečenje (nauljite malo papir). Premažite svaku šniclu sa malo ulja, pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 1h tj. dok meso ne porumeni.  Pečeno meso ostavite da se malo prohladi pa secite ukoso na šnite i služite sa krompir pljeskavicama (kao ja) ili sa prilogom po želji .  Prijatno !

Za krompir pljeskavice Vam je potrebno :
- 1 kg krompira
- 2 dl vrelog mleka
- 50 gr seckane slanine
- 3 jajeta
- 3 kašike brašna
- 4 češnja belog luka
- majoran, začin C , biber
Krompir oljuštite i izrendajte na krupno rende. Prelijte ga vrelim mlekom, dodajte seckanu slaninu, izgnječen beli luk, umućena jaja, brašno , malo majorana, pa začinite po ukusu sa začinom C i biberom i dobro promešajte. Odmah kašikom vadite smesu na vrelo ulje i odozgo pritisnite kašikom da biste dobili oblik pljeskavice. Pržite dok lepo ne porumeni sa obe strane jer treba da budu hrskave ! Gotove pljeskavice stavljajte na papirni ubrus da upiju višak masnoće i služite ih tople i npr. sa tartar sosom !! 
P.S. Sjajna slatko-slana kombinacija za ljubitelje suvih šljiva a sve to odlično se dopunjava ovim hrskavim i neodoljivim "pljeskama" !!! Uživajte ! 

Related Posts:

  • Piletina sa jogurtom- 2 bataka sa karabatacima- 3 dl jogurta- sok od pola limuna- 1 kašičica ljute aleve paprike- 1 kašičica karija- malo đumbira- začin C, biberBatake od… Read More
  • Ćufte (na Jojin način :-D )- 300 gr mlevene junetine- 1 manji praziluk- 1 jaje - 3 kašike prezli - 2 čena belog luka- 1 kašika soja-sosa- 1 kašika kečapa- 1 kašika sen… Read More
  • Grčke ćufte sa piletinom- 500 gr pilećeg mesa (belo meso, meso od bataka, karabataka...)- 1 veća crvena paprika- 1 manja tikvica- 1 glavica crnog luka- 2 -3 čena belog luka- … Read More
  • Bećarac sa kobasicama i pirinčem- 2 veće glavice crnog luka- 5 većih zelenih paprika - 5 svežih paradajza- 1 par kranjskih kobasica- 150 gr pirinča- začin C , so , peršunCrni lu… Read More
  • Čips piletina- 4 parčeta pilećih grudi- 400 gr spanaća- 150 gr kačkavalja- 150 gr čipsa (običnog)- 2 jajeta- brašno za pohovanje- muskatni oraščić- so, biber … Read More

2 коментара:

  1. Ja sam se najela samo od gledanja. Ovo ti je fenomenalno:))))

    ОдговориИзбриши
  2. Šljive mi se jako dopadaju kao dodatak! Mi smo zemlja šljiva a samo ih koristimo u šljivovici i poneko kuva kompot. Baš smo čudan narod!

    ОдговориИзбриши