среда, 18. август 2010.

Piletina sa jogurtom

0

- 2 bataka sa karabatacima
- 3 dl jogurta
- sok od pola limuna
- 1 kašičica ljute aleve paprike
- 1 kašičica karija
- malo đumbira
- začin C, biber
Batake odvojite od karabataka pa im skinite kožicu. Izbodite meso nožem na par mesta. U većoj činiji sjedinite jogurt, sok od pola limuna, kari, đumbir, ljutu alevu papriku i začinite po ukusu začinom C i biberom. Potopite meso u ovu marinadu i ostavite bar pola sata u frižideru. U nauljenu vatrostalnu činiju stavite meso i prelijte ga marinadom u kojoj je bilo. Pecite na 200 stepeni dok meso ne omekša, oko 35 minuta. Služite sa prilogom po želji. 
P.S. Neobičan , nesvakidašnji, kiselkast i fantastičan ukus piletine! Prijatno! :-D  

Related Posts:

  • Ribanac sa butkicom - 1 kg kiselog kupusa ribanca- 1 manja butkica- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)- 4 čena belog luka- nekoliko lovorovih listova- biber … Read More
  • Šareni pileći rolat - 600 gr pilećeg belog mesa- 150 gr sitnog sira- 100 gr barenog spanaća ili zelja - 1 dl kisele pavlake - manje crvena i zelena paprika- ma… Read More
  • Piletina sa sosom od kikiriki putera- 500 gr pilećeg belog mesa- 2 dl mleka- 4 kašike prezli- 2 kašike susama- kašičica bosiljka- kašičica origana- pola kašičice karija - malo belog… Read More
  • Mini ćuftice - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 70 gr kukuruznih pahuljica- 50 gr kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kečapa- 1 kašika seckanog peršuna- 1 kašika maslinovog… Read More
  • Zapečena gnezda- 400 gr špageta- 400 gr mlevenog mesa-  2 šargarepe-  1 veći crni luk- 1,5 dl belog vina- 150 gr kačkavalja - začin C, biber, peršun, … Read More

0 коментара:

Постави коментар