понедељак, 30. август 2010.

Grčke ćufte sa piletinom

7

- 500 gr pilećeg mesa (belo meso, meso od bataka, karabataka...)
- 1 veća crvena paprika
- 1 manja tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 2 -3 čena belog luka
- 2 kašike seckanog peršuna
- 1 kašičica karija
- 1 jaje
- 1 kašičica karanfilića u prahu
- 2 kašike maslinovog ulja
- so, biber
- kukuruzno brašno za umakanje
Tikvicu isecite i ostavite da malo odstoji da pusti vodu, pa je dobro iscedite. Stavite u blender meso, seckanu crvenu papriku, oceđenu tikvicu, isečen crni luk, beli luk, kari, karanfilić, ulje, jaje , peršun, so i biber. Sve dobro izblendirajte 2-3 minuta dok masa ne postane homogena. Pravite ćuftice (meni u žurbi neke nisu baš poprimile oblik loptice :-D ), uvaljajte ih u kukuruzno brašno i spuštajte u vrelo ulje. Pržite ih dok ne dobiju zlatno žutu boju. Vadite ćuftice na papirni ubrus da se ocede os viška masnoće pa ih služite tople uz prilog po želji. 
P.S. Još jedan grčki recept koji je fenomenalan ! Ukusne i mirisne ćuftice ! Prijatno ! :-D   

Related Posts:

  • Zapečena gnezda- 400 gr špageta- 400 gr mlevenog mesa-  2 šargarepe-  1 veći crni luk- 1,5 dl belog vina- 150 gr kačkavalja - začin C, biber, peršun, … Read More
  • Mini ćuftice - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 70 gr kukuruznih pahuljica- 50 gr kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kečapa- 1 kašika seckanog peršuna- 1 kašika maslinovog… Read More
  • Šareni pileći rolat - 600 gr pilećeg belog mesa- 150 gr sitnog sira- 100 gr barenog spanaća ili zelja - 1 dl kisele pavlake - manje crvena i zelena paprika- ma… Read More
  • Piletina sa sosom od kikiriki putera- 500 gr pilećeg belog mesa- 2 dl mleka- 4 kašike prezli- 2 kašike susama- kašičica bosiljka- kašičica origana- pola kašičice karija - malo belog… Read More
  • Ribanac sa butkicom - 1 kg kiselog kupusa ribanca- 1 manja butkica- 1 kašika crvene aleve paprike (po želji ljuta)- 4 čena belog luka- nekoliko lovorovih listova- biber … Read More

7 коментара:

  1. Uvijek za večeru staviš neki finii receptić, premda sam već jela ja bih opet!:)
    Bravoo!

    ОдговориИзбриши
  2. Hehehehehe hvala draga Zondra ! Veliki pozdrav! :-D

    ОдговориИзбриши
  3. Kukuruyno brašno za umakanje, to mi je nova ideja. Volim ćuftice svih vrsta, imam u arhivi recept i spremam se u nove pohode na ćuftice. Odlično! Jovana, melomakarona me neodoljivo podsećaju na urmašice iako neznam recept ali mama ih prvi! Grci imaju te jako bogate, slatke poslastice verovatno kao uticaj turske kuhinje.

    ОдговориИзбриши
  4. Hvala draga Jelena ! Da vrlo su slicne nasim urmasicama samo sto Grci dodaju cimet i nezaobilazni karanfilic i u prelivu koriste med i opet karanfilic ! Ma odlicni su i jedni i drugi - eto ovih dana cu bas da napravim urmasice pa da imate recept i za njih ! Veliki pozdrav draga !

    ОдговориИзбриши
  5. joj joj, malo sam ispritiskala ove dole kvačice u potrazi za komentarima ;)
    super mi je tvoj blog i navratim tu i tamo skupit koju ideju za ručak.
    Mala igra za blogere je u điru pa eto, kad uhvatiš vrimena naleti na moj blog :)
    Pozdrav!

    ОдговориИзбриши
  6. Jovanče, na mom blogu te čeka nagrada, ukucaj http://kuvaricanatrapezu.blogspot.com/2010/09/nagrade.html

    ОдговориИзбриши
  7. Odličan recept! Svaki put mi narastu zazubice od tvojih slasnih kulinarskih pothvata draga Jovana! Pusa.

    ОдговориИзбриши