недеља, 7. новембар 2010.

Piletina u limunu

5

- 4 bataka sa karabatacima
- 2 dl belog vina
- 6 čena belog luka
- 1 veći limun
- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)
- so, biber, ulje
Odvojite batake od karabataka. Posolite , pobiberite, stavite začinsko bilje (ako je sveže onda jednu šaku mešanog bilja, a ako je suvo onda po 1 kašičicu od svake biljke), kašiku ulja i rukama utrljajte u meso. Limun operite i isecite na kolutove, a beli luk oljuštite. Stavite meso u tepsiju ali tako da ne naleže jedno na drugo, sipajte vino, stavite kolutove limuna i beli luk , prekrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 160 stepeni i ostavite da se peče 50 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju, pojačajte rernu na 190 i pecite još 1 h dok meso ne dobije lepu hrskavu koru. Povremeno okrećite i limun i meso u tih sat vremena. Služite uz prilog od palente ili već po Vašoj želji.
P.S. Ručak koji je oduševio mog supruga jer obožava limun u svakom obliku! On kaže da je kora divno hrskava ,meso savršeno mekano , a limun i beli luk su mesu dali fantastičan ukus ! Ja ne volim limun tako da verujem svom najstrožijem žiriju :-))) ! Prijatno! :-)

Related Posts:

  • Zapečena gnezda- 400 gr špageta- 400 gr mlevenog mesa-  2 šargarepe-  1 veći crni luk- 1,5 dl belog vina- 150 gr kačkavalja - začin C, biber, peršun, … Read More
  • Pohovano pileće belo meso- 4 pileća bela mesa- 150 gr brašna- 150 gr kačkavalja- 150 gr prezli - 2 jaja - 1 pomorandža- peršun , začin C Svako belo meso preseci… Read More
  • Grčke ćufte sa piletinom- 500 gr pilećeg mesa (belo meso, meso od bataka, karabataka...)- 1 veća crvena paprika- 1 manja tikvica- 1 glavica crnog luka- 2 -3 čena belog luka- … Read More
  • Piletina sa sosom od kikiriki putera- 500 gr pilećeg belog mesa- 2 dl mleka- 4 kašike prezli- 2 kašike susama- kašičica bosiljka- kašičica origana- pola kašičice karija - malo belog… Read More
  • Šareni pileći rolat - 600 gr pilećeg belog mesa- 150 gr sitnog sira- 100 gr barenog spanaća ili zelja - 1 dl kisele pavlake - manje crvena i zelena paprika- ma… Read More

5 коментара: