недеља, 7. новембар 2010.

Piletina u limunu

5

- 4 bataka sa karabatacima
- 2 dl belog vina
- 6 čena belog luka
- 1 veći limun
- bosiljak, majčina dušica, ruzmarin, majoran (može i sveže i suvo)
- so, biber, ulje
Odvojite batake od karabataka. Posolite , pobiberite, stavite začinsko bilje (ako je sveže onda jednu šaku mešanog bilja, a ako je suvo onda po 1 kašičicu od svake biljke), kašiku ulja i rukama utrljajte u meso. Limun operite i isecite na kolutove, a beli luk oljuštite. Stavite meso u tepsiju ali tako da ne naleže jedno na drugo, sipajte vino, stavite kolutove limuna i beli luk , prekrijte folijom i stavite u rernu zagrejanu na 160 stepeni i ostavite da se peče 50 minuta. Nakon tog vremena skinite foliju, pojačajte rernu na 190 i pecite još 1 h dok meso ne dobije lepu hrskavu koru. Povremeno okrećite i limun i meso u tih sat vremena. Služite uz prilog od palente ili već po Vašoj želji.
P.S. Ručak koji je oduševio mog supruga jer obožava limun u svakom obliku! On kaže da je kora divno hrskava ,meso savršeno mekano , a limun i beli luk su mesu dali fantastičan ukus ! Ja ne volim limun tako da verujem svom najstrožijem žiriju :-))) ! Prijatno! :-)

Related Posts:

  • Medaljoni u slanini - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 12 režnjeva salnine isečene na tanje listove- 100 gr kačkavalja- 2 čena belog luka- 1 glavica crnog luka- 4 kašike pr… Read More
  • Bećarac sa kobasicama i pirinčem- 2 veće glavice crnog luka- 5 većih zelenih paprika - 5 svežih paradajza- 1 par kranjskih kobasica- 150 gr pirinča- začin C , so , peršunCrni lu… Read More
  • Čips piletina- 4 parčeta pilećih grudi- 400 gr spanaća- 150 gr kačkavalja- 150 gr čipsa (običnog)- 2 jajeta- brašno za pohovanje- muskatni oraščić- so, biber … Read More
  • Pileći brodet- 1 kg pilećeg mesa (belo meso, bataci, karabataci)- 4 glavice crnog luka- 2 veća krompira - 2,5 dl paradajz soka- 2 dl belog vina- 1 kašika alev… Read More
  • Piletina sa karijem i soja sosom- 500 gr pilećeg belog mesa- 1,5 dl supe od povrća- 1 dl soja sosa- 1 dl kečapa- 2 kašike gustina - 1 kašika jabukovog sirćeta- 1 kašika žutog še… Read More

5 коментара: