- 400 gr brašna
- 250 gr margarina
- 2,5 šoljice mlake vode (šoljice od crne kafe)
- 1 šoljica ulja
- 1 kašičica soli
- 300 gr sira
- 1 jaje
- susam (po želji)
Od brašna, ulja, soli i vode umesite glatko testo. Razvucite testo oklagijom, premažite ga 1/3 margarina, preklopite na pola i ostavite u frižideru da odmara pola sata. Ovaj postupak ponovite još 2 puta. Odvojite žumance od belanceta. Sir izgnječite i sjedinite ga sa belancetom. Testo ponovo razvucite oklagijom , isecite na kocke i na svaku nanesite malo fila. Presavijte kocke da dobijete trougao. Ivice malo pritisnite viljuškom, poslažite ih u pleh obložen papirom za pečenje, premažite žumancetom , pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
P.S. Odlični i ukusni trouglići idealni za doručak ili večeru ! Prijatno! :-)))
Njamii...Joja ma gdje samo nalaziš ove fine receptiće???
ОдговориИзбришиOvaj je baš za večeru,odlično!
Kiss.
odlični su ti ovi trokutići, baš lijepi
ОдговориИзбришиohohhoho!!!! Bice fin dorucak! Hvala za recept ♥
ОдговориИзбришиJooj,ne zalazim često u pekare,ne zato što ne volim,nego zbog linije:((
ОдговориИзбришиAli zato kad uđem obavezno kupujem trouglove sa sirom,obožavam ih!
Sad moram da isprobam tvoj recept,super je!!!
I ja volim trouglove. Ovaj recept izgleda super. Kad se testo premazuje i prebacuje ne može da omane!
ОдговориИзбришиprimamljivi su zaista, idu na listu :)
ОдговориИзбришиBas lepo izgledaju trouglovi! Kao i tvoj blog! Cestitam!
ОдговориИзбришиHaha sve se mi najviše bojimo za svoju liniju uz tebe draga Jovana!
ОдговориИзбришиOve delicije su toliko primamljive
da je jednostavno teško odoljeti,
a da se ne isprobaju!
PUSA
Ovi trouglovi su zaista fenomenalni! Isprobani lično kod domaćice Jovane! :)) Zbog nje će da mi strada mukom stečena linija. :D :D
ОдговориИзбришиHVALA SVIMA OD SRCA NA DIVNIM KOMENTARIMA ! SJAJNE STE DEVOJKE ! :-D
ОдговориИзбришиA kvasac?
ОдговориИзбришиAnoniman , ne ide kvasac ;-) ! Veliki pozdrav .
ОдговориИзбриши