- 50 gr kvasca
- 5 dl mlakog mleka
- 2 dl ulja
- 1/2 margarina
- 2 jaja
- 200 gr sira ili 1 kisela pavlaka
- 1 kašika šećera
- 3 kašičice soli
- susam
U 1 dl mlakog mleka izmrvite kvasac , dodajte šećer i ostavite da nadođe. U brašno sipajte nadošli kvasac, ostatak mleka, ulje i so i zamesite mekše testo. Podelite testo na 2 dela. Svaki deo razvucite u pravougaonik debljine 1 cm i nafilujte sledećim nadevom : margarin , 2 žumanca i sir ili pavlaku izmešajte i filujte testo (vidite sliku). Urolajte testo i secite cik-cak pomoću malog tanjirića za kafu (vidite sliku). Kifle ređajte u nepodmazan pleh i ostavite 1 h da naraste. Pre pečenja kifle premažite umućenim belancima, pospite susamom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta tj. dok ne porumene.
P.S. Savršeno mekane kifle ! Prijatno! :-)))))
Prvo sam tražila u sastojcima kupus,
ОдговориИзбришиali sam onda shvatila da je to
asocijacija na slojevitost
ovih prefinih kiflica:)!
PUSA
I mene si prešla sa kupuisom. Dopada mi se što ide samo leko, nema vode, a jednostavnije se pravi od kiflica. Prosto ko pasulj!
ОдговориИзбришиLadyA draga hvala puno ! Mala igra rečima :-D ! Pozdrav !
ОдговориИзбришиJelena jako su lagane za pravljenje a savršeno su mekane i ukusne !
Moji su odusevljeni tvojim trouglovima sa sirom!!!! Mogu misliti kako su tek ove doooobre :)))) Hvala sto delis sa nama tako divne tajne tj.cari tvoje kuhinje i spremanja uopste,pozdrav,
ОдговориИзбришиRaki ♥
gde si se ovog recepta setila?! secam se da nam je to mama pravila kada smo bile male, mora da si joj "capila" cuvenu dobro cuvanu svesku recepata :)))) odlicno su ti ispale :)
ОдговориИзбришиovo su prekrasne kiflie, predobro izgledaju
ОдговориИзбриши