петак, 29. октобар 2010.

Pileći paprikaš

2

- belo meso od jednog pileta
- 2 veća bataka 
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 5 dl paradajz soka  
- lovorov list, biber, peršun, začin C, prstohvat origana
Belo meso isecite na kckice. Batake odvojite od kostiju i takođe iseckajte. Seckani crni i beli luk propržite na malo ulja i vode dok ne postane staklast. Dodajte meso, začin C, biber i pržite dok meso ne porumeni. U prženo meso stavite peršun, lovorov list, origano , promešajte , sipajte paradajz sok i vode da skroz prekrije meso , poklopite i kuvajte na umerernoj vatri oko 40 minuta a onda sklonite poklopac i tako kuvajte još 15 minuta. Služite uz prilog po želji.
P.S. Ako Vam se sos nije zgusnuo izmešajte 1 kašiku brašna ili prezli sa 1 dl vode i 1 kašikom soka od paradajza, umešajte u meso i kuvajte još 10-tak minuta! Savršeno mekano i ukusno meso ! Hvala Masatera - original recept možete videti ovde!Prijatno ! :-)
 

Related Posts:

  • Musaka od pohovanih paprika- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih) - 300 gr mlevenog mesa - 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika - 1 glavica crnog luka - 1 manja šargarepa… Read More
  • Piletina na kineski način- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kašike senfa - 1 dl soja sosa - 150 gr susama - šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po i… Read More
  • Punjene krmenadle- 4 deblje krmenadle - 100 gr šampinjona - 50 gr šunke ili čajne kobasice - 50 gr kačkavalja - 50 gr slanine - 1 mala čašica brendija (po želji) - 1 č… Read More
  • Grčke ćufte- 500 gr mlevenog mesa - 1 veći krompir - 1 glavica crnog luka - 2 kašike prezli - 1 jaje - peršun , so , biber Izrendajte krompir i ostavite ga malo … Read More
  • Hleb od pilećeg mesa- oko 600 gr pilećeg mesa (belo meso , bataci ) - 3 manja parčeta hleba - 1 jaje - 1 jabuka - 150 gr slanine - 1 glavica crnog luka - 1 kašika senfa -… Read More

2 коментара:

  1. Odlično jelo, još malo tjestenine ili palente i to je to.

    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. ja baš volim pileće paprikaše i često ih radim po jako sličnom receptu, odlično

    ОдговориИзбриши