уторак, 4. мај 2010.

Musaka od pohovanih paprika

0

- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih)
- 300 gr mlevenog mesa
- 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika
- 1 glavica crnog luka
- 1 manja šargarepa
- 2 dl kisele pavlake
- brašno , prezle za pohovanje paprika
- začin C , so , peršun
Paprike ispecite, oljuštite, posolite i ispohujte na uobičajen način - prvo ih uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa u prezle i ispecite ih na ulju da porumene sa obe strane. Na malo ulja prodinstajte sitno seckan crni luk, rendanu šargarepu, dodajte meso, začinite po ukusu i dinstajte dok meso ne omekša. Na kraju dodajte seckan peršun. U vatrostalnu činiju poređajte paprike, pa rasporedite fil od mesa i odozgo stavite preostalih pet paprika. Umutite jaja sa pavlakom malo posolite i prelijte preko musake. Pecite na 200 stepeni oko 20 min.
P.S. Zašto je uvek krompir simbol za musaku kad je paprika ukusnija zamena ? Naravno ukoliko volite papriku :-)))  
 

Related Posts:

  • Šareni pileći rolat - 600 gr pilećeg belog mesa- 150 gr sitnog sira- 100 gr barenog spanaća ili zelja - 1 dl kisele pavlake - manje crvena i zelena paprika- ma… Read More
  • Zapečena gnezda- 400 gr špageta- 400 gr mlevenog mesa-  2 šargarepe-  1 veći crni luk- 1,5 dl belog vina- 150 gr kačkavalja - začin C, biber, peršun, … Read More
  • Piletina sa sosom od kikiriki putera- 500 gr pilećeg belog mesa- 2 dl mleka- 4 kašike prezli- 2 kašike susama- kašičica bosiljka- kašičica origana- pola kašičice karija - malo belog… Read More
  • Pohovano pileće belo meso- 4 pileća bela mesa- 150 gr brašna- 150 gr kačkavalja- 150 gr prezli - 2 jaja - 1 pomorandža- peršun , začin C Svako belo meso preseci… Read More
  • Mini ćuftice - 500 gr mešanog mlevenog mesa- 70 gr kukuruznih pahuljica- 50 gr kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kečapa- 1 kašika seckanog peršuna- 1 kašika maslinovog… Read More

0 коментара:

Постави коментар