среда, 5. мај 2010.

Hleb od pilećeg mesa

0

- oko 600 gr pilećeg mesa (belo meso , bataci )
- 3 manja parčeta hleba
- 1 jaje
- 1 jabuka
- 150 gr slanine
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika senfa
- začin C , peršun
Meso odvojite od kostiju, ukoliko je od bataka, pa ga sameljite u blenderu. Hleb potopite u vodu i dobro ga ocedite. Crni luk, peršun i 50 gr slaninice iseckajte sitno. Jabuku isecite na kockice. Pomešajte meso, luk, senf, jaje, peršun, hleb, jabuku i slaninu i začinite po ukusu. Vlažnim rukama formirajte oblik vekne hleba i odozgo naređajte ostalu slaninu. Prelijte mesni hleb sa 1 dl vode i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Služite toplo uz kiselu pavlaku i neku salatu ili mladi luk.
 P.S. Neobičan neodoljiv ukus ! 

Related Posts:

  • Pileća džigerica u sosu- 500 gr pileće džigerice- 3 manje glavice crnog luka- 1 dl kisele pavlake- 1 dl belog vina- 50 gr margarina- 1 kašika brašna - 1 kašika senfa&nb… Read More
  • Pilav- 2 bataka sa karabatacima- 2 manje glavice luka- 2 šargarepe- 1 čaša pirinča (čaša od 2 dl)- 1 puna kašika masti- začin C, biber, peršunLuk i šargare… Read More
  • Zapečeni spanać sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr barenog spanaća - 2 manje šargarepe- 1 glavica crnog luka- 2 jaja- 4 kašike kisele pavlake- 5 kašike neutralne pav… Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More
  • Špagete sa kobasicama i povrćem- 300 gr špageta- 250 gr pečuraka - 4 manje roštiljske kobasice- 150 gr graška- 1 veća šargarepa- 1 crvena paprika- 1 glavica crnog luka- 2,5 dl … Read More

0 коментара:

Постави коментар