среда, 5. мај 2010.

Hleb od pilećeg mesa

0

- oko 600 gr pilećeg mesa (belo meso , bataci )
- 3 manja parčeta hleba
- 1 jaje
- 1 jabuka
- 150 gr slanine
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika senfa
- začin C , peršun
Meso odvojite od kostiju, ukoliko je od bataka, pa ga sameljite u blenderu. Hleb potopite u vodu i dobro ga ocedite. Crni luk, peršun i 50 gr slaninice iseckajte sitno. Jabuku isecite na kockice. Pomešajte meso, luk, senf, jaje, peršun, hleb, jabuku i slaninu i začinite po ukusu. Vlažnim rukama formirajte oblik vekne hleba i odozgo naređajte ostalu slaninu. Prelijte mesni hleb sa 1 dl vode i pecite na 200 stepeni oko 45 minuta. Služite toplo uz kiselu pavlaku i neku salatu ili mladi luk.
 P.S. Neobičan neodoljiv ukus ! 

Related Posts:

  • Zapečene makarone sa spanaćem i sirom- 3 jaja - 200 gr makarona  - 200 gr feta sira - 200 gr spanaća - šolja jogurta (šolja od 2 dl) - šolja mleka - pola kesice praška za pecivo - so… Read More
  • Juneći đuveč- 600 g junetine- 400 g pečuraka- 2 veća crna luka- 2 paradajza- 2 kašike ulja- peršun,so,biber- 1 kesica krem čorbe od pečuraka   Meso isec… Read More
  • Piletina na kineski način- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kašike senfa - 1 dl soja sosa - 150 gr susama - šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po i… Read More
  • Grčke ćufte- 500 gr mlevenog mesa - 1 veći krompir - 1 glavica crnog luka - 2 kašike prezli - 1 jaje - peršun , so , biber Izrendajte krompir i ostavite ga malo … Read More
  • Musaka od pohovanih paprika- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih) - 300 gr mlevenog mesa - 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika - 1 glavica crnog luka - 1 manja šargarepa… Read More

0 коментара:

Постави коментар