петак, 29. октобар 2010.

Pileći paprikaš

2

- belo meso od jednog pileta
- 2 veća bataka 
- 2 glavice crnog luka
- 4 čena belog luka
- 5 dl paradajz soka  
- lovorov list, biber, peršun, začin C, prstohvat origana
Belo meso isecite na kckice. Batake odvojite od kostiju i takođe iseckajte. Seckani crni i beli luk propržite na malo ulja i vode dok ne postane staklast. Dodajte meso, začin C, biber i pržite dok meso ne porumeni. U prženo meso stavite peršun, lovorov list, origano , promešajte , sipajte paradajz sok i vode da skroz prekrije meso , poklopite i kuvajte na umerernoj vatri oko 40 minuta a onda sklonite poklopac i tako kuvajte još 15 minuta. Služite uz prilog po želji.
P.S. Ako Vam se sos nije zgusnuo izmešajte 1 kašiku brašna ili prezli sa 1 dl vode i 1 kašikom soka od paradajza, umešajte u meso i kuvajte još 10-tak minuta! Savršeno mekano i ukusno meso ! Hvala Masatera - original recept možete videti ovde!Prijatno ! :-)
 

Related Posts:

  • Pileća džigerica sa njokama- oko 400 gr pileće džigerice - pakovanje kupovnih njoka  - 1 manja glavica crnog luka - 1 dl belog vina - 1 čaša kisele pavlake - 1 kašičica sen… Read More
  • Pohovane svinjske šnicle- 7-8 svinjskih šnicli - 100 gr margarina - 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka - začin C, biber, so - 2 jajeta - brašno - prezle - sok od pola li… Read More
  • Zapečeni pileći bataci- 2 veća pileća bataka - 150 gr kečapa - 2 kašike senfa  - 2 kašike maslinovog ulja - 2 struka mladog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike susama … Read More
  • Junetina na kineski način- 500 gr junetine - 400 gr špageta  - 1 kesa kineske mešavine povrća - 1 dl soja sosa - 1 kašika senfa - 50 gr pečenog susama - začin C Pome… Read More
  • Mamine sarme - 500 gr mešanog mlevenog mesa - 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) - 150 gr sitno iseckane slanine - suva rebarca , slanina (po že… Read More

2 коментара:

  1. Odlično jelo, još malo tjestenine ili palente i to je to.

    Kiss.

    ОдговориИзбриши
  2. ja baš volim pileće paprikaše i često ih radim po jako sličnom receptu, odlično

    ОдговориИзбриши