четвртак, 7. октобар 2010.

Junetina sa pečurkama

2

- 700 gr junećeg mesa (od buta)
- 300 gr pečuraka
- 2 dl kisele pavlake
- 1/2 kašičice šećera 
- 50 gr margarina
- peršun, so, biber
Meso isecite na trake, šampinjone na veće komade a luk na rebarca. Na magarinu uz dodatak malo ulja ispecite meso sa svih strana (posolite i pobiberite meso kad stavite da se peče), pa ga izvadite i stavite na toplo mesto. U istu masnoću stavite luk, dodajte šećer i so i pržite luk dok skroz ne omekša. U čist tiganj procedite luk i masnoću pa u "čistu" masnoću stavite pešurke i propržite ih oko 3 minuta. Vratite meso , dodajte peršun, kiselu pavlaku, još začinite po ukusu i samo sačekajte da proključa pa servirajte uz prilog po želji . :-D
P.S. Divno, ukusno i mekano meso se savršeno uklopilo sa , meni omiljenim , pečurkama i pavlakom a sve dopunjeno makaronama ! Jednostavan i brz ručak ili večera ! Luk procedite kroz metalnu cediljku a sve zato da bi sos bilo gladak (sa lukom uradite šta želite ali ga ne vraćajte u sos ) :-D ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Juneći gulaš na grčki način- 500 gr junećeg mesa- 1 kg crnog luka- 500 gr svežeg paradajza- 1 dl maslinovog ulja- 1 kašika origana- 1 kašika suvog bosiljka- 1 kašičica cimeta- 2… Read More
  • Pileća džigerica sa pirinčem- 400 gr pileće džigerice- pola šolje pirinča ( šolja od 2 dl)- 2 manja crna luka- 2 crvene paprike- 1 praziluk- začin C , peršunDžigericu dobro operi… Read More
  • Suve paprike punjene pasuljem - 10-12 suvih crvenih paprika- 500 gr pasulja tetovca- 200 gr slanine- 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 češnja belog luka- so, biber, peršun… Read More
  • Pileći Satai ražnjići- 500 gr pilećeg belog mesa- 1 kašika soka od limuna- 1 češanj belog luka - so, biberMeso isecite na kockice (ne baš previše sitne ! ) pa ga stav… Read More
  • Svinjski file u sosu- 500 gr svinjskog filea- 1,5 dl belog vina- 1,5 dl kisele pavlake- 50 gr margarina- 3 češnja belog luka- začin C, biber Meso isecite na odreske … Read More

2 коментара: