четвртак, 7. октобар 2010.

Junetina sa pečurkama

2

- 700 gr junećeg mesa (od buta)
- 300 gr pečuraka
- 2 dl kisele pavlake
- 1/2 kašičice šećera 
- 50 gr margarina
- peršun, so, biber
Meso isecite na trake, šampinjone na veće komade a luk na rebarca. Na magarinu uz dodatak malo ulja ispecite meso sa svih strana (posolite i pobiberite meso kad stavite da se peče), pa ga izvadite i stavite na toplo mesto. U istu masnoću stavite luk, dodajte šećer i so i pržite luk dok skroz ne omekša. U čist tiganj procedite luk i masnoću pa u "čistu" masnoću stavite pešurke i propržite ih oko 3 minuta. Vratite meso , dodajte peršun, kiselu pavlaku, još začinite po ukusu i samo sačekajte da proključa pa servirajte uz prilog po želji . :-D
P.S. Divno, ukusno i mekano meso se savršeno uklopilo sa , meni omiljenim , pečurkama i pavlakom a sve dopunjeno makaronama ! Jednostavan i brz ručak ili večera ! Luk procedite kroz metalnu cediljku a sve zato da bi sos bilo gladak (sa lukom uradite šta želite ali ga ne vraćajte u sos ) :-D ! Prijatno ! 

Related Posts:

  • Junetina na kineski način- 500 gr junetine - 400 gr špageta  - 1 kesa kineske mešavine povrća - 1 dl soja sosa - 1 kašika senfa - 50 gr pečenog susama - začin C Pome… Read More
  • Pileća džigerica sa njokama- oko 400 gr pileće džigerice - pakovanje kupovnih njoka  - 1 manja glavica crnog luka - 1 dl belog vina - 1 čaša kisele pavlake - 1 kašičica sen… Read More
  • Punjene paprike- 6 manjih paprika babura - 500 ml tomatina  - 400 gr junećeg mlevenog mesa - 150 gr barenog pirinča - 2 struka praziluka - 1 šargarepa - 1 veći … Read More
  • Pohovane svinjske šnicle- 7-8 svinjskih šnicli - 100 gr margarina - 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka - začin C, biber, so - 2 jajeta - brašno - prezle - sok od pola li… Read More
  • Mamine sarme - 500 gr mešanog mlevenog mesa - 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) - 150 gr sitno iseckane slanine - suva rebarca , slanina (po že… Read More

2 коментара: