понедељак, 27. септембар 2010.

Lagana piletina

4

- 500 gr belog pilećeg mesa
- 1 manji brokoli
- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk
- sok od pola limuna
- 1 kašičica gustina
- začin C, biber, peršun
- prstohvat šećera
Brokoli skuvajte pa odvojite 150 ml vode u kojoj se kuvao. Meso isecite na kocke pa propržite sa svih strana. Luk isecite na listiće pa ga dodajte mesu, posolite , pobiberite  i pržite još 5 minuta. Izvadite meso pa u luk sipajte vodu u kojoj se kuvao brokoli (150 ml) i sok od limuna i krčkajte 1 minut pa u to umešajte gustin (prethodno izmešan sa malo vode) i dobro promešajte žicom za mućenje. Vratite meso, začinite još malo po ukusu, dodajte prtohvat šećera , seckan peršun i dobro promešajte. Servirajte uz baren pirinač i brokoli. 
P.S. Zaista brzo, lagano i fantastično jelo ! Idealno je za ljubitelje kiselkastog ukusa a odlično ide ako dodate malo kečapa preko mesa (ja inače u svoj tanjir uvek guram kečap jer ga prosto obožavam :-D ) ! Prijatno! :-D

Related Posts:

  • Pljeskavice sa susamom- 500 gr mlevene junetine- 150 gr susama - oko 70 gr prezli- 50 gr rendanog kačkavalja- 1 jaje- 1 kašika kisele pavlake- 1 kašičica senfa - … Read More
  • Juneći gulaš- 500 gr junećeg mesa- 250 ml soka od paradajza - 3 veće glavice crnog luka- 1 šargarepa- 2 kašičice slatke aleve paprike- 1 kašičica bosiljka- l… Read More
  • Svinjske šnicle u pivu- 10 tanjih svinjskih šnicli- 1/2 l piva- 2 dl soka od paradajza- 2 šargarepe- 1 kašika brašna- začin C, biberMeso izlupajte i začinite po želji začin… Read More
  • Piletina sa pečurkama- 400 gr belog  mesa- 400 gr šampinjona- 2 dl kisele pavlake - 2 pune kašike senfa- 2 kašike soja-sosa- 2 kašike susama- začin C, peršunBelo… Read More
  • Ćufte u sosu od kiselog mleka- 500 gr junećeg mlevenog mesa- 7 kašika brašna- 7 kašika ulja- oko 5-6 kašika prezli - 2 glavice crnog luka- 2 čena belog luka- 1 šargarepa- 1 k… Read More

4 коментара: