понедељак, 27. септембар 2010.

Lagana piletina

4

- 500 gr belog pilećeg mesa
- 1 manji brokoli
- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk
- sok od pola limuna
- 1 kašičica gustina
- začin C, biber, peršun
- prstohvat šećera
Brokoli skuvajte pa odvojite 150 ml vode u kojoj se kuvao. Meso isecite na kocke pa propržite sa svih strana. Luk isecite na listiće pa ga dodajte mesu, posolite , pobiberite  i pržite još 5 minuta. Izvadite meso pa u luk sipajte vodu u kojoj se kuvao brokoli (150 ml) i sok od limuna i krčkajte 1 minut pa u to umešajte gustin (prethodno izmešan sa malo vode) i dobro promešajte žicom za mućenje. Vratite meso, začinite još malo po ukusu, dodajte prtohvat šećera , seckan peršun i dobro promešajte. Servirajte uz baren pirinač i brokoli. 
P.S. Zaista brzo, lagano i fantastično jelo ! Idealno je za ljubitelje kiselkastog ukusa a odlično ide ako dodate malo kečapa preko mesa (ja inače u svoj tanjir uvek guram kečap jer ga prosto obožavam :-D ) ! Prijatno! :-D

Related Posts:

  • Musaka od pohovanih paprika- 10 krupnijih paprika (crvenih, zelenih) - 300 gr mlevenog mesa - 4 jajeta + 2 jajeta za pohovanje paprika - 1 glavica crnog luka - 1 manja šargarepa… Read More
  • Piletina na kineski način- 500 gr pilećeg belog mesa - 2 kašike senfa - 1 dl soja sosa - 150 gr susama - šolja pirinča (šolja od 2 dl ) - 1 kesa mešanog zamrznutog povrća po i… Read More
  • Grčke ćufte- 500 gr mlevenog mesa - 1 veći krompir - 1 glavica crnog luka - 2 kašike prezli - 1 jaje - peršun , so , biber Izrendajte krompir i ostavite ga malo … Read More
  • Hleb od pilećeg mesa- oko 600 gr pilećeg mesa (belo meso , bataci ) - 3 manja parčeta hleba - 1 jaje - 1 jabuka - 150 gr slanine - 1 glavica crnog luka - 1 kašika senfa -… Read More
  • Punjene krmenadle- 4 deblje krmenadle - 100 gr šampinjona - 50 gr šunke ili čajne kobasice - 50 gr kačkavalja - 50 gr slanine - 1 mala čašica brendija (po želji) - 1 č… Read More

4 коментара: