понедељак, 27. септембар 2010.

Lagana piletina

4

- 500 gr belog pilećeg mesa
- 1 manji brokoli
- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk
- sok od pola limuna
- 1 kašičica gustina
- začin C, biber, peršun
- prstohvat šećera
Brokoli skuvajte pa odvojite 150 ml vode u kojoj se kuvao. Meso isecite na kocke pa propržite sa svih strana. Luk isecite na listiće pa ga dodajte mesu, posolite , pobiberite  i pržite još 5 minuta. Izvadite meso pa u luk sipajte vodu u kojoj se kuvao brokoli (150 ml) i sok od limuna i krčkajte 1 minut pa u to umešajte gustin (prethodno izmešan sa malo vode) i dobro promešajte žicom za mućenje. Vratite meso, začinite još malo po ukusu, dodajte prtohvat šećera , seckan peršun i dobro promešajte. Servirajte uz baren pirinač i brokoli. 
P.S. Zaista brzo, lagano i fantastično jelo ! Idealno je za ljubitelje kiselkastog ukusa a odlično ide ako dodate malo kečapa preko mesa (ja inače u svoj tanjir uvek guram kečap jer ga prosto obožavam :-D ) ! Prijatno! :-D

Related Posts:

  • Junetina na kineski način- 500 gr junetine - 400 gr špageta  - 1 kesa kineske mešavine povrća - 1 dl soja sosa - 1 kašika senfa - 50 gr pečenog susama - začin C Pome… Read More
  • Punjeni krompir- 5 većih krompira - 3 jajeta - 150 gr sitnog sira - 100 gr pršute , slaninice (može i šunka!) - 20 gr margarina  - so, biber, peršun - 1 dl kise… Read More
  • Zapečeni pileći bataci- 2 veća pileća bataka - 150 gr kečapa - 2 kašike senfa  - 2 kašike maslinovog ulja - 2 struka mladog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike susama … Read More
  • Mamine sarme - 500 gr mešanog mlevenog mesa - 20-25 listova kiselog kupusa (srednje veličine) - 150 gr sitno iseckane slanine - suva rebarca , slanina (po že… Read More
  • Pohovane svinjske šnicle- 7-8 svinjskih šnicli - 100 gr margarina - 2 kašike seckanog peršuna i mladog luka - začin C, biber, so - 2 jajeta - brašno - prezle - sok od pola li… Read More

4 коментара: