понедељак, 27. септембар 2010.

Lagana piletina

4

- 500 gr belog pilećeg mesa
- 1 manji brokoli
- 1 veća glavica crnog luka ili praziluk
- sok od pola limuna
- 1 kašičica gustina
- začin C, biber, peršun
- prstohvat šećera
Brokoli skuvajte pa odvojite 150 ml vode u kojoj se kuvao. Meso isecite na kocke pa propržite sa svih strana. Luk isecite na listiće pa ga dodajte mesu, posolite , pobiberite  i pržite još 5 minuta. Izvadite meso pa u luk sipajte vodu u kojoj se kuvao brokoli (150 ml) i sok od limuna i krčkajte 1 minut pa u to umešajte gustin (prethodno izmešan sa malo vode) i dobro promešajte žicom za mućenje. Vratite meso, začinite još malo po ukusu, dodajte prtohvat šećera , seckan peršun i dobro promešajte. Servirajte uz baren pirinač i brokoli. 
P.S. Zaista brzo, lagano i fantastično jelo ! Idealno je za ljubitelje kiselkastog ukusa a odlično ide ako dodate malo kečapa preko mesa (ja inače u svoj tanjir uvek guram kečap jer ga prosto obožavam :-D ) ! Prijatno! :-D

Related Posts:

  • Ćufte sa makaronama i kačkavaljem - 400 gr mlevenog mesa- 400 gr barenih makarona- 400 gr rendanog kačkavalja- 5 dl mleka- 60 ml kečapa- 60 ml senfa- 2 kašike brašna- 1 puna šaka prez… Read More
  • Mesni rolat sa pečenicom i kačkavaljem- 500 gr mlevenog mesa- 150 gr dimljenog kačkavalja- 100 gr pečenice- 2 kašike prezli- 1 jaje + 1 žumance za premazivanje- 2 čena belog luka- peršun ,… Read More
  • Torta od mlevenog mesa - 450 gr mešanog mlevenog mesa- 4 veća kuvana krompira- 1 veća šargarepa- 2 kuvana jajeta - 1 sveže jaje - 1 glavica crnog luka- 3 čena bel… Read More
  • Pohovana piletina na 2 načina 1 način  - 500 gr pilećeg belog mesa - 150 gr dimljenog kačkavalja - 3 kašike brašna- 3 kašike prezli - 1 jaje- 1 kašičica aleve… Read More
  • Šnicle sa pistaćima- 5 većih junećih šnicli- 100 gr mesnate slanine- 80 gr pistaća- 1,5 l goveđe supe od kocke- 0,5 dl belog vina- 4 kašike soja-sosa- 1 kašika gustina- … Read More

4 коментара: