петак, 20. август 2010.

Zapečene palačinke

7


Za palačinke Vam je potrebno:
- 250 gr brašna
- 2 jajeta
- 5 dl mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- malo origana
Posebno umutite žumanca , brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleko pa dodajte umućen sneg od belanaca. Ispecite 8 palačinki na baš vrelom ulju da se ne bi raspale (za svaku palačinku dodajte po malo ulja u tiganj !). Palačinke će biti malo deblje od uobičajenih ! 
Za fil Vam je potrebno :
- 500 gr pečuraka
- 200 gr šunke 
- 1 dl kisele pavlake
- 1 glavica crnog luka
- začin C, biber 
- 200 gr kačkavalja za posipanje
Crni luk iseckajte sitno i propržite da bude staklast. Dodajte u luk iseckane pečurke pa prodinstajte malo. Pred kraj dodajte šunku iseckanu na rezance i pavlaku pa začinite po želji začinom C i biberom. Pečene palačinke filujte pripremljenim filom, preklopite ih na četvrtine, slažite ih u podmazanu vatrostalnu činiju i odozgo pospite rendani kačkavalj. Zapecite palačinke u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta tj. samo da se uhvati korica.
P.S. Po želji možete dodati i paradajz pre pečenja ! Divnooooooo! Uživajte! :-D 

Related Posts:

  • Krompirići sa rebarcima - 1/2 kg mladih krompirića- 1/2 kg svinjskih rebara- 2 paradajza- 2 paprike- 2 čena belog luka - začin C , peršunRebra odvojte, pa ih stavi… Read More
  • Zapečena piletina- 2 veća bela mesa - 1 kesica krem čorbe od pečuraka - 1 kisela pavlaka - 1 dl mleka - 1 veći kiseli krastavac - 1 kašika senfa - 1 kašika susama - pe… Read More
  • Svinjski file sa mladim krompirićima- 1 manji svinjski file - 1/2 kg mladih krompirića - 3  sveža paradajza - 2 sveže zelene paprike - 4 čena belog luka - 100 ml ulja (može i maslin… Read More
  • Neobična musaka- 500 gr krompira - 300 gr mlevenog mesa - 250 gr pečuraka - 7 pečenih paprika - 100 gr slanine pančete  - 2 mlada luka - 1 šargarepa - 2 kašike … Read More
  • Piletina sa špagetama i bešamel sosom - 2 bela pileća mesa - 300 gr špageta (po želji)  - 1 glavica crnog luka - 2 čena belog luka - 2 kašike soja sosa - 100 ml neutralne pavlake - z… Read More

7 коментара: