петак, 20. август 2010.

Zapečene palačinke

7


Za palačinke Vam je potrebno:
- 250 gr brašna
- 2 jajeta
- 5 dl mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- malo origana
Posebno umutite žumanca , brašno pomešano sa praškom za pecivo i mleko pa dodajte umućen sneg od belanaca. Ispecite 8 palačinki na baš vrelom ulju da se ne bi raspale (za svaku palačinku dodajte po malo ulja u tiganj !). Palačinke će biti malo deblje od uobičajenih ! 
Za fil Vam je potrebno :
- 500 gr pečuraka
- 200 gr šunke 
- 1 dl kisele pavlake
- 1 glavica crnog luka
- začin C, biber 
- 200 gr kačkavalja za posipanje
Crni luk iseckajte sitno i propržite da bude staklast. Dodajte u luk iseckane pečurke pa prodinstajte malo. Pred kraj dodajte šunku iseckanu na rezance i pavlaku pa začinite po želji začinom C i biberom. Pečene palačinke filujte pripremljenim filom, preklopite ih na četvrtine, slažite ih u podmazanu vatrostalnu činiju i odozgo pospite rendani kačkavalj. Zapecite palačinke u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta tj. samo da se uhvati korica.
P.S. Po želji možete dodati i paradajz pre pečenja ! Divnooooooo! Uživajte! :-D 

Related Posts:

  • Zapečene makarone sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr makarona- 1 crni luk- 1 čen belog luka - 1 dl belog vina- 1 dl paradajz soka- 2 kašike kečapa- 1 kašičica aleve pa… Read More
  • Zapečeni spanać sa mlevenim mesom- 300 gr mlevenog mesa- 300 gr barenog spanaća - 2 manje šargarepe- 1 glavica crnog luka- 2 jaja- 4 kašike kisele pavlake- 5 kašike neutralne pav… Read More
  • Knedle u paradajz sosuZa knedle Vam je potrebno :- 500 gr krompira- 300 gr mlevenog mesa- oko 130 gr brašna- 3 kašike griza- 3 kašike prezli- 1 jaje- 1 žumance- manja glavi… Read More
  • Pileći paprikaš- belo meso od jednog pileta- 2 veća bataka - 2 glavice crnog luka- 4 čena belog luka- 5 dl paradajz soka  - lovorov list, biber, peršun, za… Read More
  • Zapečena pileća džigerica- 500 gr pileće džigerice- 1 manji crni luk- 2 češnja belog luka- 1 kašika gustina- 1/2 kocke za supu- 1 kašika sirćeta- 1 kašika kisele pavlake- 2 tr… Read More

7 коментара: