недеља, 29. август 2010.

Pužići

7

- 5oo gr brašna
- 150 gr mladog sira 
- 125 ml mlakog mleka
- 125 gr margarina
- 100 ml kiselog mleka
- 1 kockica kvasca
- 2 jajeta
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- susam za posipanje 
U mlako mleko stavite kvasac i ostavite da nadođe. Posebno sjedinite kiselo mleko, jaja, šećer i so pa dodajte nadošli kvasac i sa brašnom zamesite testo. Ostavite testo da odstoji pola sata. Nadošlo testo razvucite a onda 2/3 testa premažite sa pola količine margarina. Ostali, nepremazani, deo testa preklopimo, pa preko njega preklopimo premazani deo testa. Razvucite testo ponovo i premažite ga sa ostatkom margarina (isto premazujete 2/3 testa ), stavite preko celog testa sir pa preklopite testo na isti način i urolujte ga. Tako urolano testo secite oštrim nožem na 4 cm dužine i ređajte na papirom obložen pleh ili na podmazan pleh ( a možete i u podmazane kalupe za projice ) .Pospite ih susamom i ostavite da malo nadođu.Pecite pužiće na 200 stepeni dok ne porumene. Kad su gotovi  sedite i uživajte ! :-D
P.S. Nadam se da će Vam slike biti od pomoći ! Divni su , mekani i preukusni! Prijatno!  

Related Posts:

  • Palačinke sa spanaćem - 170 gr brašna- 250 ml jogurta- 1 jaje- 100 gr barenog spanaća - 1 kašičica praška za pecivo- 1 kašičica ulja - 1/2  kašičice soli- n… Read More
  • Paketići Za testo Vam je potrebno :- 140 gr belog brašna- 30 gr ražanog brašna- 75 gr seckanog margarina- 4 kašike hladne vode- 1 kašičica žutog šećera- 1 kaš… Read More
  • Graham zemičke - oko 500 gr graham brašna- 1,5 dl toplog mleka- 1,5 dl tople vode- 1/2 kocke kvasca- 30 gr masti- 1 kašičica šećera- 1 kašičica soliPomešajte kvasa… Read More
  • Rolat hleb - 360 gr belog brašna- 100 gr integralnog raženog brašna- 100 gr graham brašna- 30 gr mleka u prahu- 4 dl vode- 3 kašike ulja- 2 kašike kakaa- 1 kesi… Read More
  • Čizkejk sa pečurkama Za koru Vam je potrebno :- 100 gr brašna- 75 gr margarina- 75 gr kačkavalja- malo soliKačkavalj sitno izrendajte. U vanglicu sjedinite brašno, omekša… Read More

7 коментара: